BAKALIE I OWOCE SUSZONE

Bakalie i owoce suszone można znaleźć w każdym domu. Stanowią one doskonałą przekąskę pomiędzy posiłkami i są zdrową alternatywą dla słonych przekąsek. Owoce suszone warto spożywać szczególnie w zimowych okresach, kiedy świeże owoce zawierają znacznie mniej zdrowych właściwości. Dzięki odpowiedniemu suszeniu w owocach zamknięta została nie tylko ich wyjątkowa i naturalna słodycz, ale także wiele przydatnych witamin. Bakalie szczególnie upodobali sobie miłośnicy pieczenia ciast, w końcu żaden keks nie mógłby powstać bez ich obecności.

BAKALIE I OWOCE SUSZONE Jest 21 produktów.

Podkategorie

  • Bakalie

    Bakalie, które do Polski przywędrowały wiele wieków temu szybko stały się ulubionymi przekąskami zarówno dorosłych, jak i dzieci. Nie ma się czemu dziwić, każdy kęs jest niebywale smaczny i zdrowy. W bakaliach najgorsze jest to, że sięgnięcie po jedną grozi zjedzeniem całej paczki.

    Znajdziesz tutaj wszystko, co najlepsze – delikatne wiórki kokosowe, zaskakujące w smaku chipsy z kokosa i na pewno dobrze Ci znane słodkie rodzynki. Wszystkie te produkty możesz zjeść samodzielnie jako zdrową przekąskę, ale możesz je swobodnie dodawać do różnych potraw i ciast.

  • Owoce suszone

    Owoce suszone chętnie jedzone są przez cały rok, jednak szczególnie w okresach zimowych, kiedy świeże owoce wcale nie są już tak smaczne, jak latem, warto sięgać po suszone, które zawsze są doskonałe. A to wszystko dzięki odpowiedniemu procesowi suszenia, podczas którego smak i aromat zostaje zamknięty w owocu. Jest to bardzo smaczna i zdrowa przekąska, którą można zajadać się cały czas. Ponadto susz owocowy świetnie sprawdzi się jako dodatek do deserów i wypieków, które nie tylko osłodzi, ale także nada im mocno owocowy posmak.

  • Owoce kandyzowane

    Owoce kandyzowane są nie lada uciechą dla wszystkich smakoszy słodyczy. Same w sobie słodkie owoce dodatkowo zamaczane są kilkukrotnie w cukrze, dzięki czemu stają się jeszcze słodsze i jeszcze smaczniejsze. Cały proces kandyzacji jest wykonywany bardzo pieczołowicie i trafiają do niego jedynie najlepsze i najbardziej dojrzałe owoce. Takie przysmaki można chrupać samodzielnie, ale również można dodać je do deserów i ciast, dzięki czemu danie stanie się nie tylko słodkie, ale i przyjemnie owocowe.

na stronę
  • Daktyle odnajdują się nie tylko jako samodzielna przekąska, ale także element wielu dań. Ze względu na słodki smak wykorzystywane są głównie do ciast i deserów, ponieważ znakomicie sprawdzają się jako zdrowszy zamiennik dla białego cukru. W postaci pasty stosuje się je jako smarowidło do kanapek oraz dodatek do musli.

    6,99 zł W magazynie
    W magazynie
    0 Opinie
  • Morwa biała, ze względu na delikatny, lekko słodki smak wykorzystywana jest do tworzenia przetworów: dżemów i konfitur, a także syropów oraz soków. W takiej postaci może stanowić również smaczny dodatek co wypieków: ciast, ciasteczek oraz jako uzupełnienie domowego musli.

    6,95 zł W magazynie
    W magazynie
    0 Opinie
  • Ze względu na walory smakowe morele są często wykorzystywane w kuchni. Możesz robić z nich przetwory, albo stosować słodki akcent w sałatkach i potrawach mięsnych.

    6,99 zł W magazynie
    W magazynie
    0 Opinie
  • Żurawina to wieloletni krzew zimozielony, która na największą skalę jest uprawiana w Kanadzie, Stanach Zjednoczonych oraz Wielkiej Brytanii. Owoce żurawiny są doceniane nie tylko ze względu na ich wyjątkowy smak, ale również szereg właściwości zdrowotnych, które zachowują się przez długi czas dzięki zawartości kwasu benzoesowego.

    12,99 zł W magazynie
    W magazynie
    0 Opinie
  • Mandarynka suszona okaże się wyśmienitą przekąską w ciągu dnia. Warto w nią szczególnie zaopatrzyć nasze pociechy, aby zamiast po chipsy sięgały na przerwie w szkole właśnie po nią. Mandarynka suszona doskonale będzie współgrać z wieloma słodkimi wyrobami – ciastami, deserami czy lodami. Z powodzeniem można też ją dodać do porannego musli, jogurtu lub...

    7,95 zł Oczekiwanie na dostawę
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
    0 Opinie
  • Mango znane było ludzkości już tysiące lat temu. Jego ojczyzną jest południowo-wschodnia Azja, gdzie owoc ten przez wieki uznawany był za dar bogów. Zapewne ze względu na swój kształt, kolor i liczne walory. Współcześnie azjatyckie stragany wprost uginają się od tych owoców.

    4,95 zł Oczekiwanie na dostawę
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
    0 Opinie
  • Berberys to roślina od dawna znana nie tylko w kuchni, ale również w medycynie. Ze względu na charakterystyczny smak nazywany jest także „polską cytryną”, a w cukiernictwie używany jako jej zamiennik. Niegdyś powszechny, potem zapomniany, dziś ponownie wraca na nasze stoły i do naszych apteczek.

    6,95 zł Oczekiwanie na dostawę
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
    0 Opinie
  • Jagoda goji największą popularnością cieszy się w Azji. Chińczycy wierzą, że przedłuża ona życie. W krajach azjatyckich jej właściwości są znane i doceniane od 2500 lat, gdzie do dzisiaj wykorzystywana jest w medycynie naturalnej. Te małe, czerwone jagody coraz większą popularnością zaczynają się cieszyć również u nas.

    7,59 zł W magazynie
    W magazynie
    0 Opinie
  • Ta smakowa niejednoznaczność sprawia, że miechunka świetnie posłuży do kulinarnych eksperymentów. Dlatego świetnie nada się nie tylko jako dodatek do słodkich wypieków czy oryginalny element dekoracyjny, ale znakomicie podkreśli tez smak sałatek i duszonych potraw przygotowywanych na bazie mięs i warzyw.

    7,99 zł Oczekiwanie na dostawę
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
    0 Opinie
Pokazuje 13 - 21 z 21 elementów