KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Katalog
Orzechy i bakalie oblane mleczną czekoladą są czymś, co chciałoby się jeść bez końca. Ich smak dosłownie powala na kolana i zaskakuje delikatnością. I choć starasz się, aby każdy kolejny kęs był tym ostatnim, na pewno wyciągniesz białą flagę i zjesz jeszcze kilka – po prostu nie da się oprzeć przed ich smakiem. Znajdziesz tutaj słodkie, a przede wszystkim zdrowe przekąski, które są świetną alternatywą dla chemicznych batonów i cukierków. Zjedzenie orzechów, czy bakalii w czekoladzie może być równie słodkie i smaczne, a na pewno jest znacznie zdrowsze.
Aronia przywędrowała do Europy z Północnej Ameryki. Ze względu na małe wymagania szybko stała się popularną w działkach i ogródkach rośliną. Wiosną jej niewielkie, białe kwiaty są wyjątkową ozdobą, później zaś owoce znajdują wiele zastosowań zarówno w kuchni jak i w domowej apteczce.
Wyobraź sobie mleczną czekoladę rozpływającą się w ustach, która idealnie współgra z kawą w formie posypki i ten moment, kiedy docierasz do orzecha laskowego. Niby spodziewałeś się, że to nastąpi, a jednak każdy kolejny orzech jest dużym zaskoczeniem.
Słodki smak daktyli może odgrywać ważną rolę w kuchni. Są one używane jako zamiennik dla zwykłego cukru, a także uzupełnienie dla deserów i wypieków. Słodkość daktyli w połączeniu z czekoladą, pikantnością imbiru i aromatem pomarańczy sprawia, że stają się one także znakomitą, samodzielną przekąską.
Wyrazisty, kawowy smak i aromat jest szeroko wykorzystywany przede wszystkim w deserach. Szczególnie dobrze łączy się ze słodkimi smakami, dlatego kawa często występuje w połączeniu z czekoladą lub cynamonem. Tak, jak w tym przypadku. Przekąska to świetna, słodka alternatywa dla cukierków czy batoników.
SKŁAD: RODZYNKI 51%, CZEKOLADA BIAŁA 47%(CUKIER TŁUSZCZ KAKAOWY (MLEKO) PEŁNE W PROSZKU, SERWATKA W PROSZKU (Z MLEKA) EMULGATOR LECYTYNA SOJOWA AROMAT NATURALNA WANILIA,KAKAO, MIELONA KAWA ARABIKA, SUBSTANCJA GLAZURUJĄCA GUMA SZELAK I ARABSKA, AROMAT.
Jeśli masz ochotę na „coś słodkiego”, migdały w białej czekoladzie będą dla Ciebie idealnym prezentem. Słodka, rozpływająca się w ustach przekąska stanowi też świetny dodatek do deserów – tortów i ciast.
Migdały w ciemnej czekoladzie będą idealne dla kogoś, kto nie przepada za skrajnie słodkimi słodyczami. Gorzka czekolada w doskonały sposób zrównoważy smak przekąski.
Szlachetne migdały w połączeniu z białą czekoladą to głęboka słodycz, której prawdopodobnie się spodziewasz. Jednak dodatek cynamonu nadaje tej przekąsce delikatnego pazura – jego smak w tym zestawieniu nie jest już tak oczywisty. Jeśli lubisz eksperymenty smakowe, to będą to Twoje ulubione słodycze. Idealne do kawy, ciast i innych deserów.
Agrest jest jednym z popularniejszych krzewów jakie możemy spotkać na działkach i w ogródkach. Nic w tym dziwnego, ponieważ jego niepozorne owoce pełne są słodkiego miąższu, który jest jednym z symboli lata. Na całym świecie możemy rozróżnić ponad 1500 różnych odmian tej rośliny, więc z całą pewnością każdy znajdzie coś dla siebie.