Najczęściej kupowane przyprawy

Najczęściej kupowane

na stronę
  • Ta głęboko zakorzeniona w indyjskich tradycjach przyprawa podkreśli smak ryb i owoców morza. Lekko posypana nią ryba będzie rozpływała się w ustach pozostawiając subtelny i zarazem wyrazisty posmak na długo. Wystarczy spróbować jeden raz, aby ta kompozycja różnych przypraw stała się częstym gościem na Twoim stole.

    3,59 zł Oczekiwanie na dostawę
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • Biała gorczyca można powiedzieć że jest obowiązkowym elementem przede wszystkim wielu marynat do mięsa i przetworów. Jest także bazową przyprawą stosowaną do produkowania różnych rodzajów znanych musztard: angielskiej i łagodnej francuskiej. Zmielone lub rozgniecione nasiona mogą stać się znakomitą podstawą do stworzenia musztardy własnego wyrobu.

    2,99 zł W magazynie
    W magazynie
  • Cała tajemnica tej przyprawy zawiera się w jej zbiorach. Niewiele osób wie, ale pieprz biały zbiera się z tego samego krzaczka co pieprz czarny.

    4,99 zł W magazynie
    W magazynie
  • Jagoda goji największą popularnością cieszy się w Azji. Chińczycy wierzą, że przedłuża ona życie. W krajach azjatyckich jej właściwości są znane i doceniane od 2500 lat, gdzie do dzisiaj wykorzystywana jest w medycynie naturalnej. Te małe, czerwone jagody coraz większą popularnością zaczynają się cieszyć również u nas.

    10,95 zł W magazynie
    W magazynie
  • Choć wywodzi się z dalekiej Azji, to właśnie na polskich ziemiach zdobyła największe uznanie. Obłuskane nasiona gryki dla jednych są zmorą, a dla innych prawdziwą rozkoszą kubków smakowych. Kasza gryczana szczególnie podczas gotowania niesie bardzo specyficzny i intensywny aromat, za który jedni ją kochają, a inni wolą obchodzić z daleka.

    6,99 zł Oczekiwanie na dostawę
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • Po chipsy kokosowe możesz sięgać gdy masz ochotę na przekąskę, ale także gdy poszukujesz dobrego dodatku do ciasta, musli lub deseru. Płatki kokosowego miąższu są także ważnym składnikiem azjatyckiej kuchni.

    3,99 zł Oczekiwanie na dostawę
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • Melisa uprawiana jest od kilku tysięcy lat, jej smakiem i zapachem zachwycił się sam Szekspir, który w jednej ze swoich powieści opisał jej piękno. Od tysiącleci uważana jest za lecznicze zioło, które koi nawet najbardziej zszargane nerwy.

    4,99 zł W magazynie
    W magazynie
  • Ta kompozycja smaku pochodzi z Ameryki Północnej, a dokładniej z Luizjany, gdzie tamtejsi mieszkańcy szczególnie upodobali sobie pożywne dania jednogarnkowe. W bukiecie tej przyprawy można odnaleźć prawdziwą Amerykę, jej niebanalna słodycz przeplatana jest z chwilami ostrości, która poddaje w wątpienie pewność smaku poprzedniego kęsa potrawy.

    3,99 zł W magazynie
    W magazynie
  • W upalne dni mięta może być wspaniałym wybawieniem. Kilka listków dodanych do napojów, nadaje im niewyobrażalnie orzeźwiający smak. Lekko gryząca, ale bardzo rześka mięta niesie za sobą przyjemne ochłodzenie. Jednak to nie jedyne zastosowanie tej przyprawy, okazuje się, że z powodzeniem możesz dodać ją praktycznie do wszystkiego.

    3,99 zł W magazynie
    W magazynie
  • Pomidor był pierwotnie uprawiany w Meksyku przez Azteków. A słowo „tomati” oznaczało w ich języku „pulchny owoc”. Do Europy zostały sprowadzone w XVI w. na skutek wcześniejszych odkryć Kolumba. I pierwszym krajem Starego Kontynentu, gdzie poznano ich smak była Hiszpania.

    9,95 zł W magazynie
    W magazynie
  • Siemię lniane można dodawać do praktycznie wszystkich potraw. Przyjęło się, że najlepsze jest w formie naparu, jednak nie jest to prawda. Równie dobre i nie tracące wartości zdrowotnych jest dodane do sałatek, mięs, czy ryb.

    6,99 zł W magazynie
    W magazynie
Pokazuje 169 - 180 z 256 elementów