KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Niezależnie od tego w jakiej formie występuje jęczmień, jest pełen błonnika, dzięki któremu zrzucanie zbędnych kilogramów jest znacznie łatwiejsze. Poza tym spożycie jęczmienia będzie pomocny w szybszym odczuciu sytości, dzięki czemu ochota na podjadanie jest znacznie mniejsza.
Przyprawa kopru włoskiego ma niesamowity aromat, długo po jego dodaniu do potrawy w powietrzu wyczuwalny jest ciepły, przyjemny zapach, który od razu na myśl przywodzi spotkania w rodzinnym gronie. Nie sposób szukać w jego delikatności ostrości. Jest wyjątkowo subtelny, w smaku można wyczuć delikatną nutkę anyżku.
Anyż biedrzeniec to roślina, pochodząca z Chin, o właściwościach leczniczych i przyprawowych. Jej działanie znane jest już od kilku tysięcy lat. U nas funkcjonuje również pod nazwą anyżek. Największe właściwości mają nasiona rośliny oraz olejek eteryczny zawarty w owocach.
Chilli strąk znakomicie sprawdzi się jako dodatek do zup, mięs, sosów, serów, marynat, a nawet kiszonek. Papryczki te będą dobrze się komponować z takimi składniki jak: cebula, czosnek, kminek lub majeranek. Świetnie podkreśli też smak potraw przygotowywanych na bazie fasoli i soczewicy.