KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Melisa uprawiana jest od kilku tysięcy lat, jej smakiem i zapachem zachwycił się sam Szekspir, który w jednej ze swoich powieści opisał jej piękno. Od tysiącleci uważana jest za lecznicze zioło, które koi nawet najbardziej zszargane nerwy.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Melisa uprawiana jest od kilku tysięcy lat, jej smakiem i zapachem zachwycił się sam Szekspir, który w jednej ze swoich powieści opisał jej piękno. Od tysiącleci uważana jest za lecznicze zioło, które koi nawet najbardziej zszargane nerwy.
Cytrynowy aromat
Melisa ma bardzo świeży, przyjemnie cytrynowy aromat. Dodana pod koniec gotowania zachwyci swoim zapachem wszystkich domowników. Jej listka są pełne smaku, lekko potarte w ustach pozostawiają orzeźwiający smak na kilka godzin. Zapach melisy przypomina słoneczne, leniwe wakacje, zapijane słodką, cytrynową lemoniadą z dodatkiem kilku kostek lodu. Listka są wyjątkowo delikatne, narażone na wysoką temperaturę tracą swój aromat.
Cytrusowe orzeźwienie
Melisa jest przyprawą bardzo uniwersalną, świetnie sprawdza się zarówno w ostrych jak i w słodkich potrawach. Z powodzeniem możesz ją dodać do różnych napojów owocowych, czy samodzielnie przygotowywanych lodów i sorbetów. To zioło lubi się również z sałatkami owocowymi, a nawet warzywnymi, kilka liści nadaje im niepowtarzalną świeżość smaku.
Kraj pochodzenia: Polska