KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
W Azji gdzie ta przyprawa ma największą popularność, używana jest praktycznie do wszystkiego. Z powodzeniem możesz ją dodać do potraw, w których występuje mleko kokosowe. Połączenie słodkości, ostrości i orzeźwienia rozpali Twoje zmysły do czerwoności. Dodana do potraw z curry nadaje im jeszcze bardziej wyrazistego smaku.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Setki lat temu pokochały ją francuskie perfumerie, tysiące lat temu zachwycili się nią azjatyccy kucharze, a dziś zna ją cały świat i chętnie wykorzystuje ją w swoich domowych eksperymentach kulinarnych. Pojawienie się tej przyprawy w potrawie, gwarantuje, że będzie smakowała wyśmienicie.
*Cytrynowe lekarstwo
Smak i aromat tej przyprawy jest niepowtarzalny. Silnie cytrynowy aromat unosi się nad gotującą się potrawą. Zapach wpadający wprost do nosa, przypomina najpiękniejsze wakacyjne chwile. Trawa cytrynowa oprócz swoich niesamowitych właściwości w kuchni, ma również zastosowanie zdrowotne. Dobrze wpływa na układ trawienny, a także działa przeciwbólowo.
Zastosowanie trawy cytrynowej
W Azji gdzie ta przyprawa ma największą popularność, używana jest praktycznie do wszystkiego. Z powodzeniem możesz ją dodać do potraw, w których występuje mleko kokosowe. Połączenie słodkości, ostrości i orzeźwienia rozpali Twoje zmysły do czerwoności. Dodana do potraw z curry nadaje im jeszcze bardziej wyrazistego smaku.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia