KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
W skład tego wyjątkowo aromatycznego suszu wchodzi skórka pomarańczy, aronia, anyż, lukrecja, goździki i pieprz. Są to smaki, które każdy z nas doskonale zna z rodzinnych świąt bożego narodzenia.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
W skład tego wyjątkowo aromatycznego suszu wchodzi skórka pomarańczy, aronia, anyż, lukrecja, goździki i pieprz. Są to smaki, które każdy z nas doskonale zna z rodzinnych świąt bożego narodzenia.
Świąteczne zapachy
Napar w smaku odrobinę przypomina wyjątkowo dobry piernik – to wszystko prawdopodobnie za sprawą obecności w nim goździków, skórki pomarańczy i lukrecji. Dzięki obecności pieprzu ten napar jest wyjątkowo rozgrzewający, a aronia nadaje mu przyjemnie kwaśny posmak, który nie dominuje nad resztą aromatów.
Sposób parzenia naparu – lukrecja z pazurem
Lukrecja z pazurem nie jest wymagająca w przygotowaniu. Wystarczy susz włożyć do koszyczka na herbatę i zalać go wrzątkiem. Najlepszy i najbardziej aromatyczny napar uzyskasz jeśli poczekasz około siedmiu minut na zaparzenie. Ten napar sam w sobie jest niesamowicie pyszny, ale jeszcze lepszy jest jeśli po zaparzeniu dodasz do niego odrobinę miodu i kilka kropel cytryny. Jeśli nie jesteś fanem miodu z powodzeniem możesz zastąpić go ksylitolem.
Kraj pochodzenia: Polska