Najczęściej kupowane przyprawy

Wyprzedaż! "Meksykańskie piekło w gębie" Zobacz większe

"Meksykańskie piekło w gębie"

Nowy produkt

Mieszanka meksykańska świetnie sprawdzi się w kuchni podczas przygotowywania dań z tradycyjnej kuchni meksykańskiej, takich jak chilli con carne, burito, czy sosów salasa. To także znakomity sposób aby nadać przygotowywanym przez Ciebie mięsnym marynatom, gulaszom, zupom oraz dipom wyraziste, pikantne, podkreślenie.

Więcej szczegółów

3,99 zł brutto

  • Na ostrą mieszankę Meksykańskie Piekło w Gębie składają się takie przyprawy jak: kumin, kolendra, suszone pomidory, tymianek, cebula i czosnek. Swój wyjątkowy, meksykański charakter zawdzięcza kilku różnym rodzajom papryki: słodkiej, jalapeno, chilli z pestką grys, pul biber, nitkom chilli, a także pieprzowi cayenne.

    Papryki z piekła rodem*

    W tej mieszance dominują smaki i zapachy naturalnie ostrych papryk, często wykorzystywanych w wielu daniach kuchni meksykańskiej. Po za szeroko znaną słodką papryką, oraz ogniście czerwonym chilli, pojawiają się w niej także coraz popularniejsze czerwone jalapenio i pul biber. Dlaczego Meksykanie tak lubią ostre potrawy? Okazuje się, że po za wyrazistym smakiem i aromatem, są one także dobre dla naszego zdrowia. Regularne ich spożywanie obniża ciśnienie krwi zmniejsza ryzyko zawału serca, a także występowania stanów zapalnych.

    Na ostro

    Mieszanka meksykańska świetnie sprawdzi się w kuchni podczas przygotowywania dań z tradycyjnej kuchni meksykańskiej, takich jak chilli con carne, burito, czy sosów salasa. To także znakomity sposób aby nadać przygotowywanym przez Ciebie mięsnym marynatom, gulaszom, zupom oraz dipom wyraziste, pikantne, podkreślenie.

    SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: CHILLI, GORCZYCA, MARCHEW, CEBULA, KUMIN, KOLENDRA, PAPRYKA SŁODKA, POMIDOR, CZĄBER, CZOSNEK, ZIELE ANGIELSKIE.

    Kraj pochodzenia: Polska


    *ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)