Najczęściej kupowane przyprawy

Ras el hanout Zobacz większe

Ras el hanout

Nowy produkt

Oryginalny i bogaty skład przyprawy Ras el Hanout będzie znakomicie pasował  do tradycyjnej marokańskiej potrawy Tajin, czyli jagnięciny lub baraniny podawanej z warzywami i kaszą - kus kus, jaglaną czy bulgur. Jednak z powodzeniem możemy jej również używać w naszej rodzimej kuchni. Dodana do ryżu lub drobiu sprawi, że nabiorą one złotego koloru, a także bardziej wyrafinowanego smaku.

Więcej szczegółów

2,59 zł brutto

  • Składniki przyprawy Ras el Hanout

    W składzie tej oryginalnej mieszanki znajdziemy: imbir, kardamon, gałkę muszkatołową,  kolendrę, kurkumę, zielę angielskie, goździk, cynamon, pieprz biały, pieprz czarny, paprykę słodką, chili, pieprz cayenne, czarnuszkę, płatki róży wonnej.


    Oryginalna mieszanka prosto z Maroka

    Ojczyzną przyprawy Ras el Hanout jest Maroko, gdzie jest doskonale znana i powszechnie stosowana. Tamtejsi handlarze przykładają ogromną uwagę do składników znajdujących się w tej mieszance. Niektórzy z nich na życzenie klienta mogą w niej umieścić nawet haszysz. Dokładnie wyselekcjonowane zioła Ras el Hanout tworzą unikalna kompozycję podkreślającą smak wielu potraw. Jeżeli mielibyśmy ją z czymś porównać, to swoim nieco ostrym posmakiem przypominałaby najbardziej curry.


    Marokańska przyprawa idealna do polskiej kuchni

    Oryginalny i bogaty skład przyprawy Ras el Hanout będzie znakomicie pasował  do tradycyjnej marokańskiej potrawy Tajin, czyli jagnięciny lub baraniny podawanej z warzywami i kaszą - kus kus, jaglaną czy bulgur. Jednak z powodzeniem możemy jej również używać w naszej rodzimej kuchni. Dodana do ryżu lub drobiu sprawi, że nabiorą one złotego koloru, a także bardziej wyrafinowanego smaku.

    Kraj pochodzenia: Polska

  • Napisz opinię

    Ras el hanout

    Ras el hanout

    Oryginalny i bogaty skład przyprawy Ras el Hanout będzie znakomicie pasował  do tradycyjnej marokańskiej potrawy Tajin, czyli jagnięciny lub baraniny podawanej z warzywami i kaszą - kus kus, jaglaną czy bulgur. Jednak z powodzeniem możemy jej również używać w naszej rodzimej kuchni. Dodana do ryżu lub drobiu sprawi, że nabiorą one złotego koloru, a także bardziej wyrafinowanego smaku.

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)