KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Ze względu na swój specyficzny smak nie powinno używać się jej do wszystkiego. Ta kompozycja wprost uwielbia się z baraniną i idealnie podkreśla jej smak. Drób, czy wieprzowina oprószone tą przyprawą stają się ciekawsze w smaku. Możesz jej również użyć do doprawienia warzyw, ryży, potrawa z soczewicy i ciecierzycy a nawet ryby.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Przyprawa, która pochodzi z dalekiej Azji, składa się z takich składników jak: kolendra, kumin, pieprz czarny, imbir, kardamon, goździki, cynamon i gałka muszkatołowa. Jest jedną z najczęściej używanych i najbardziej lubianych mieszanek przypraw w Indiach.
Korzenny smak wielu przypraw
Garam masala od kilku lat stała się ogromnie popularna w Polsce, nic w tym dziwnego, jest doskonałą kompozycją, która wyciąga z każdej potrawy to co najlepsze. W daniach, w których znalazła swoje miejsce intensywnie czuć dominację przypraw korzennych, przełamanych ostrością. Jednak ta ostrość wcale nie jest dominująca, jedynie podkreśla smak potrawy. Ponadto garam masala jest niebywale aromatyczna i wprost wkrada się do nosa domowników, zachęcając ich do wspólnego obiadu.
Garam masala w kuchni
Ze względu na swój specyficzny smak nie powinno używać się jej do wszystkiego. Ta kompozycja wprost uwielbia się z baraniną i idealnie podkreśla jej smak. Drób, czy wieprzowina oprószone tą przyprawą stają się ciekawsze w smaku. Możesz jej również użyć do doprawienia warzyw, ryżu, potrawa z soczewicy i ciecierzycy a nawet ryby.
Kraj pochodzenia: Polska