Najczęściej kupowane przyprawy

Harissa

Nowy produkt

W krajach skąd pochodzi harissa używana jest głównie do kasz tj. bulgur czy kus-kus, makaronów i zup o bardzo wyrazistym smaku. Dodana do potraw wyczuwalna jest już przy pierwszym kęsie, jednak szybko ustępuje innym składnikom, przez co można doświadczyć wielu smakowych bodźców.

Więcej szczegółów

2,99 zł brutto

  • Składniki przyprawy harissa:

    W skład tej piekielnie ostrej przyprawy wchodzi kolendra, papryka czerwona, kumin, chilli, sól himalajska różowa, czosnek granulowany i kminek.

    Arabska ostrość

    Harissę pokochali przede wszystkim Tunezyjczycy i Libańczycy, którzy udoskonalili naturalną regulację ostrości tej przyprawy. Z każdą dodaną kroplą oliwy, pikantność proporcjonalnie zmniejsza się, a to wszystko za sprawą kapsaicyny, która zawarta jest w papryczkach, a rozpuszcza się w tłuszczach. Ta bardzo intensywnie czerwona kompozycja składników jest idealnym podsumowaniem kuchni arabskiej. Wszystkie dania, w których znalazła się choć odrobina tej przyprawy nabierają zupełnie innego odcieniu, a ich aromat unosi się nad kilkoma pobliskimi domami, zachęcając głodnych do spontanicznego odwiedzenia gospodarzy.
     
    Kasza na ostro

    W krajach skąd pochodzi harissa używana jest głównie do kasz tj. bulgur czy kus-kus, makaronów i zup o bardzo wyrazistym smaku. Dodana do potraw wyczuwalna jest już przy pierwszym kęsie, jednak szybko ustępuje innym składnikom, przez co można doświadczyć wielu smakowych bodźców.

  • Napisz opinię

    Harissa

    Harissa

    W krajach skąd pochodzi harissa używana jest głównie do kasz tj. bulgur czy kus-kus, makaronów i zup o bardzo wyrazistym smaku. Dodana do potraw wyczuwalna jest już przy pierwszym kęsie, jednak szybko ustępuje innym składnikom, przez co można doświadczyć wielu smakowych bodźców.

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)