KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Pierwsze wzmianki o bigosie jako o potrawie, którą prawdopodobnie dzisiaj znamy pochodzą z XVII wieku. Już wtedy była to mieszanina dwóch rodzajów kapust – kapusty białej i kapusty kiszonej z dodatkiem mięsa...
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki przyprawy:
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty jest efektem idealnego doboru wielu składników. Różne proporcje papryki słodkiej, kminku, soli himalajskiej różowej, gorczycy, pomidorów, cebuli, kolendry, marchwi, ziela angielskiego, pieprzu czarnego, majeranku, jałowca, papryki wędzonej, liścia laurowego i pieprzu cayenne.
Znakomita polska przyprawa
Pierwsze wzmianki o bigosie jako o potrawie, którą prawdopodobnie dzisiaj znamy pochodzą z XVII wieku. Już wtedy była to mieszanina dwóch rodzajów kapust – kapusty białej i kapusty kiszonej z dodatkiem mięsa. Przez tak wiele lat historii tej potrawy miała ona kilka swoich modyfikacji, jednak najbardziej zakorzeniona w polskiej tradycji jest wersja bigosu z dodatkiem grzybów, śliwek wędzonych i całej palety różnorodnych przypraw. Dziś po kilku rewolucjach do kapusty i mięsa możemy dodać pieczołowicie przygotowaną i opartą na staropolskiej tradycji przyprawę do bigosu, która ma silnie wyczuwalną nutę kminku. Dzięki niej uzyskamy idealnie wkomponowany w tradycję smak i aromat.
Kompozycja nie tylko do bigosu
Choć przyprawa powstała głównie z myślą o bigosie, może być również z powodzeniem używana we wszystkich potrawach, w której bazowym elementem jest kapusta.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: PAPRYKA SŁODKA, KMINEK, CEBULA, POMIDOR, ZIELE ANGIELSKIE, PIEPRZ CZARNY, MAJERANEK, JAŁOWIEC, GORCZYCA, SÓL HIMALAJSKA, MARCHEW, SELER.
Kraj pochodzenia: Polska