KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Polecamy naszą przyprawę przede wszystkim do żeberek przygotowywanych w niemal każdy sposób: pieczonych, grillowanych oraz duszonych. Znakomicie sprawdzi się jak klasyczna marynata z miodem i musztardą dijon, która nada mięsu oryginalnej słodko-gorzkiej nuty. Przyprawa sprawdzi się również, do przyrządzenia tłustych mięs choćby takich jak bolonka.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Skład przyprawy do żeberek:
Nasza przyprawa do żeberek to przede wszystkim cebula, czosnek, bazylia, gorczyca, papryka, kminek, majeranek i tymianek, a także sól himalajska różowa. Pikantne nuty to dzieło imbiru, papryki chilli w postaci grysu, pul biber i pieprzu cayenne.
Domowa klasyka
Pieczone żeberka są jedną z najbardziej klasycznych, domowych potraw. Swoją popularność zawdzięczają przede wszystkim charakterystycznemu, wyjątkowo delikatnemu mięsu, które odpowiednie przyrządzone rozpływa się w ustach, a pod widelcem rozkosznie łatwo rozpada się na włókna. Ich przeciwnicy mówią, że są nieco zbyt tłuste, ale większość tłuszczu roztapia się w procesie przygotowania, pozostawiając chude mięso dookoła kości. Warto pamiętać, że tłuszcz który pozostał nam z żeberek może być wyśmienitym dodatkiem do bigosu.
Do piekarnika i na grilla
Polecamy naszą przyprawę przede wszystkim do żeberek przygotowywanych w niemal każdy sposób: pieczonych, grillowanych oraz duszonych. Znakomicie sprawdzi się jak klasyczna marynata z miodem i musztardą dijon, która nada mięsu oryginalnej słodko-gorzkiej nuty. Przyprawa sprawdzi się również, do przyrządzenia tłustych mięs choćby takich jak bolonka.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: CEBULA SUSZ, PAPRYKA SŁODKA,
SÓL HIMALAJSKA, GORCZYCA, CZOSNEK, CZĄBER, MAJERANEK, KMINEK, IMBIR,
CHILLI GRYS, PAPRYKA OSTRA.
Kraj pochodzenia: Polska