KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Po za kurczakiem, przyprawę możemy stosować także w przygotowaniu ryżu z...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Mieszanka ziół i przypraw, polecamy używać zamiast soli i pieprzu oraz...
Nowy produkt
Migdały to nasiona migdałowca, które uznawane są za najszlachetniejszy rodzaj orzechów. Ich największe plantacje znajdują się w słonecznej Kalifornii. Jeszcze do niedawna sięgano po nie przy okazji świąt i rodzinnych uroczystości. Dzisiaj możemy je mieć cały czas pod ręką, dodając do ulubionych wypieków i dań.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Migdały to nasiona migdałowca, które uznawane są za najszlachetniejszy rodzaj orzechów. Ich największe plantacje znajdują się w słonecznej Kalifornii. Jeszcze do niedawna sięgano po nie przy okazji świąt i rodzinnych uroczystości. Dzisiaj możemy je mieć cały czas pod ręką, dodając do ulubionych wypieków i dań.
Moc witamin i minerałów*
Migdały, zawierając witaminę E, zapobiegają powstawaniu wolnych rodników, chronią przed miażdżycą, zawałem serca, udarem, a także nowotworami. W migdałach nie brak także witaminy B1, PP oraz potasu, które usprawniają prace mózgu, poprawiając pamięć i koncentrację. Poza tym znajdziemy w nich błonnik, korzystnie wpływający na przemianę materii, oraz cenne dla układu naczyniowo-sercowego kwasy tłuszczowe.
Delikatny smak
Delikatnie słodkawy smak migdałów sprawia, że są one chętnie wykorzystywane w przyrządzaniu ciast, kremów i różnego rodzaju deserów. Jednak doskonale przełamią smak sałatek, potraw z ryżem lub makaronem. Zmielone okażą się wyborną panierka do ryb i kurczaka. Wspaniale zagęścimy też nimi sosy i zupy.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia