KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Migdały to nasiona migdałowca, które uznawane są za najszlachetniejszy rodzaj orzechów. Ich największe plantacje znajdują się w słonecznej Kalifornii. Jeszcze do niedawna sięgano po nie przy okazji świąt i rodzinnych uroczystości. Dzisiaj możemy je mieć cały czas pod ręką, dodając do ulubionych wypieków i dań.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Migdały to nasiona migdałowca, które uznawane są za najszlachetniejszy rodzaj orzechów. Ich największe plantacje znajdują się w słonecznej Kalifornii. Jeszcze do niedawna sięgano po nie przy okazji świąt i rodzinnych uroczystości. Dzisiaj możemy je mieć cały czas pod ręką, dodając do ulubionych wypieków i dań.
Moc witamin i minerałów*
Migdały, zawierając witaminę E, zapobiegają powstawaniu wolnych rodników, chronią przed miażdżycą, zawałem serca, udarem, a także nowotworami. W migdałach nie brak także witaminy B1, PP oraz potasu, które usprawniają prace mózgu, poprawiając pamięć i koncentrację. Poza tym znajdziemy w nich błonnik, korzystnie wpływający na przemianę materii, oraz cenne dla układu naczyniowo-sercowego kwasy tłuszczowe.
Delikatny smak
Delikatnie słodkawy smak migdałów sprawia, że są one chętnie wykorzystywane w przyrządzaniu ciast, kremów i różnego rodzaju deserów. Jednak doskonale przełamią smak sałatek, potraw z ryżem lub makaronem. Zmielone okażą się wyborną panierka do ryb i kurczaka. Wspaniale zagęścimy też nimi sosy i zupy.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia