Najczęściej kupowane przyprawy

Migdały blanszowane

Nowy produkt

Migdały to nasiona migdałowca, które uznawane są za najszlachetniejszy rodzaj orzechów. Ich największe plantacje znajdują się w słonecznej Kalifornii. Jeszcze do niedawna sięgano po nie przy okazji świąt i rodzinnych uroczystości. Dzisiaj możemy je mieć cały czas pod ręką, dodając do ulubionych wypieków i dań.

Więcej szczegółów

Chwilowy brak produktu

7,99 zł brutto

  • Migdały to nasiona migdałowca, które uznawane są za najszlachetniejszy rodzaj orzechów. Ich największe plantacje znajdują się w słonecznej Kalifornii. Jeszcze do niedawna sięgano po nie przy okazji świąt i rodzinnych uroczystości. Dzisiaj możemy je mieć cały czas pod ręką, dodając do ulubionych wypieków i dań.

    Moc witamin i minerałów*

    Migdały, zawierając witaminę E, zapobiegają powstawaniu wolnych rodników, chronią przed miażdżycą, zawałem serca, udarem, a także nowotworami. W migdałach nie brak także witaminy B1, PP oraz potasu, które usprawniają prace mózgu, poprawiając pamięć i koncentrację. Poza tym znajdziemy w nich błonnik, korzystnie wpływający na przemianę materii, oraz cenne dla układu naczyniowo-sercowego kwasy tłuszczowe.

    Delikatny smak

    Delikatnie słodkawy smak migdałów sprawia, że są one chętnie wykorzystywane w przyrządzaniu ciast, kremów i różnego rodzaju deserów. Jednak doskonale przełamią smak sałatek, potraw z ryżem lub makaronem. Zmielone okażą się wyborną panierka do ryb i kurczaka. Wspaniale zagęścimy też nimi sosy i zupy.

    *ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (2)