KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Pinole najczęściej goszczą w polskich domach jako słona przekąska. Jednak ich zastosowanie jest znacznie szersze i bogatsze. Bez nich kuchnia włoska nie miałaby tak doskonałego smaku i aromatu. Orzeszki są podstawowym składem prawdziwego włoskiego pesto. Jeśli lubisz kulinarne eksperymenty możesz dodać odrobinę pinoli do jagnięciny, a przegryzane z serami otworzą przed Tobą dotąd nieznane smaki.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Orzeszki piniowe są jadalnymi nasionami niektórych gatunków sosny. Najlepsze są te rosnące na południu Europy, w słonecznych nadmorskich miejscowościach. Ich smak doceniany jest od wieków.
Męskie zdrowie*
Od wielu wieków ten gatunek orzeszków uważany jest za doskonały afrodyzjak. A to wszystko ze względu na dużą zawartość cynku, który jest nieocenionym składnikiem w męskiej diecie. Piniole zawierają dużo witaminy K – są jednymi z niewielu orzechów, które zawierają tę odpowiadającą za krzepnięcie krwi witaminę. Te orzeszki mają bardzo ciekawy smak, z jednej strony znany wszystkim smak lodów orzechowych, a z drugiej mocno wkrada się sosnowa nuta.
Sosnowy aromat w Twoich daniach
Pinole najczęściej goszczą w polskich domach jako słona przekąska. Jednak ich zastosowanie jest znacznie szersze i bogatsze. Bez nich kuchnia włoska nie miałaby tak doskonałego smaku i aromatu. Orzeszki są podstawowym składem prawdziwego włoskiego pesto. Jeśli lubisz kulinarne eksperymenty możesz dodać odrobinę pinoli do jagnięciny, a przegryzane z serami otworzą przed Tobą dotąd nieznane smaki.
Kraj pochodzenia: Pakistan
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia