KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Orzechy laskowe znane są ze swojego niepowtarzalnego, słodkiego smaku. Nic dziwnego, że są tak chętnie dodawane do ciast, ciasteczek, kremów i wszelkiego rodzaju deserów. Same w sobie będą też świetną przekąską.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Orzechy laskowe to owoce leszczyny, która powszechnie występuje w Europie i Azji Mniejszej. Już w starożytności były one doceniane ze względu na swoje walory smakowe i zdrowotne.
*Dużo zdrowia w niewielkich orzechach
Orzechy laskowe są źródłem wysokiej zawartości witaminy E, zwanej inaczej witaminą młodości, która zapobiega chorobom sercowo-naczyniowym oraz nowotworowym. Poza tym wpływa też pozytywnie na płodność i potencję. W orzechach znajdziemy też sporą ilość magnezu, który poprawia stan skóry, włosów i paznokci, a ponadto witaminy z grupy B, fosfor, wapń czy potas.
Nie tylko do deserów
Orzechy laskowe znane są ze swojego niepowtarzalnego, słodkiego smaku. Nic dziwnego, że są tak chętnie dodawane do ciast, ciasteczek, kremów i wszelkiego rodzaju deserów. Same w sobie będą też świetną przekąską. Z powodzeniem można je również dodawać do dań mięsnych, sałatek i surówek. Na ich bazie można też przygotować wyśmienitą panierkę. Szerokie zastosowanie w kuchni znajdzie również olej produkowany z orzechów laskowych.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia