KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Po za kurczakiem, przyprawę możemy stosować także w przygotowaniu ryżu z...
Mieszanka ziół i przypraw, polecamy używać zamiast soli i pieprzu oraz...
Nowy produkt
Bananowe talarki znakomicie sprawdzają się jako samodzielna przekąska, ale mogą także stać się smakowitym dodatkiem do musli czy domowej roboty łakoci. Zmielone stają się pyszną posypką, którą można zastosować zarówno na dania słodkie, jak i słone.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Dla łasuchów
Suszone, bananowe talarki są uważane za jeden z najlepszych zamienników dla słonych przekąsek, które tak lubimy podgryzać w trakcie pracy, nauki lub oglądanie ulubionego filmu. Pachnące, lekko słodkie w smaku i chrupkie, bardzo szybko sprawią, że stracisz ochotę na zwykłe chipsy. Są nie tylko smaczne, ale także zawierają sporo wartościowych składników.
Chrup witaminy*
Banany są znakomitym źródłem potasu. Obniża on ciśnienie krwi, dlatego to przekąska wskazana szczególnie dla osób zmagających się z nadciśnieniem. Dodatkowo możemy w nich znaleźć witaminy A, C, K oraz te z grupy B. Są również dobrym źródłem błonnika pozytywnie wpływającego na trawienie. Ostanie badania wskazują, że pektyny zawarte w błonniku mogą przyczyniać się do zmniejszania poziomu cholesterolu we krwi.
Tylko chipsy?
Bananowe talarki znakomicie sprawdzają się jako samodzielna przekąska, ale mogą także stać się smakowitym dodatkiem do musli czy domowej roboty łakoci. Zmielone stają się pyszną posypką, którą można zastosować zarówno na dania słodkie, jak i słone.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia