KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Bezpestkowe daktyle znakomicie sprawdzą się jako słodkie, małe co nieco. Ze względu na słodki smak dobrze sprawują się jako zamiennik dla cukru oraz uzupełnienie ciast i innych deserów. Słodka pasta uzyskana ze zmielonych daktyli może służyć jako dodatek do musli, smarowidło do tostów czy nadzienie do dań mięsnych i ciasteczek
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Od zawsze cenione
Obok fig, daktyle są jedyni z najdłużej znanych ludzkości owoców. Były uprawiane i wykorzystywane już od starożytności, a dziś ich uprawy możemy znaleźć w różnych zakątkach świata, w których panuje ciepły klimat: od Półwyspu Arabskiego, poprzez Północną Afrykę, a na Europie Południowej kończąc. Skąd bierze się ich popularność, która trwa już tysiące lat?
Dla dbających o linię*
Daktyle, choć nieco kaloryczne, są znakomitą propozycją dla osób będących na diecie. Dzieje się tak z powodu dużej zawartości błonnika, który pobudza pracę jelit i usprawnia metabolizm. Obniżają także ciśnienie krwi i stabilizują poziom cukru, zapobiegając gwałtownym napadom ochoty na niedozwolone, słodkie przekąski. Zawierają również witaminę A, C i kilka witamin z grupy B.
Coś na ząb
Bezpestkowe daktyle znakomicie sprawdzą się jako słodkie, małe co nieco. Ze względu na słodki smak dobrze sprawują się jako zamiennik dla cukru oraz uzupełnienie ciast i innych deserów. Słodka pasta uzyskana ze zmielonych daktyli może służyć jako dodatek do musli, smarowidło do tostów czy nadzienie do dań mięsnych i ciasteczek.
SKŁAD:
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g PRODUKTU: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 290 kcal
1213 kJ, BIAŁKO 2 g ,WĘGLOWODANY 65,3 g,CUKIER 65,3 g,
TŁUSZCZE 0,4 g, BŁONNIK 58,7 g, SÓD 0 mg
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia