Najczęściej kupowane przyprawy

Nowe produkty

  • Czosnek mielony POLSKI
    Czosnek mielony POLSKI

    Za pomocą czosnku mielonego POLSKIEGO, możesz przyprawiać tak naprawdę...

    3,99 zł

Daktyle mediool

Nowy produkt

Daktyle odnajdują się nie tylko jako samodzielna przekąska, ale także element wielu dań. Ze względu na słodki smak wykorzystywane są głównie do ciast i deserów, ponieważ znakomicie sprawdzają się jako zdrowszy zamiennik dla białego cukru. W postaci pasty stosuje się je jako smarowidło do kanapek oraz dodatek do musli.

Więcej szczegółów

6,99 zł brutto

  • Z dalekiej Arabii

    Daktyle od tysięcy lat wykorzystywane były w kuchni bliskowschodniej, a później szybko zostały zaadaptowane do kuchni europejskiej. Dziś ich uprawy możemy spotkać w wielu ciepłych zakątkach świata: północnej Afryce, południowej Europie, czy Półwyspie Arabskim. Jedną z ich najpopularniejszych rodzajów jest odmiana nazywana medjool. Jest ona ceniona ze względu na duże rozmiary i pyszny, soczysty miąższ.

    Zdrowe podjadanie*

    Jeśli szukasz zdrowiej przekąski, która pomoże ci zaspokoić chęć na coś słodkiego, daktyle to jeden z najlepszych wyborów. Zawierają w sobie sporo witaminy: C i A oraz kilka witamin z grupy B. Dodatkowo są cennym źródłem błonnika, który usprawnia pracę jelit. Daktyle stabilizują również poziom cukru we krwi, zapobiegając nieprzyjemnemu uczuciu ssania w żołądku. Gdy poczujesz ochotę na coś słodkiego, możesz bez obaw po nie sięgnąć.

    Słodka kuchnia

    Daktyle odnajdują się nie tylko jako samodzielna przekąska, ale także element wielu dań. Ze względu na słodki smak wykorzystywane są głównie do ciast i deserów, ponieważ znakomicie sprawdzają się jako zdrowszy zamiennik dla białego cukru. W postaci pasty stosuje się je jako smarowidło do kanapek oraz dodatek do musli.


    *ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia

  • Napisz opinię

    Daktyle mediool

    Daktyle mediool

    Daktyle odnajdują się nie tylko jako samodzielna przekąska, ale także element wielu dań. Ze względu na słodki smak wykorzystywane są głównie do ciast i deserów, ponieważ znakomicie sprawdzają się jako zdrowszy zamiennik dla białego cukru. W postaci pasty stosuje się je jako smarowidło do kanapek oraz dodatek do musli.

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (12)