KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Ta smakowa niejednoznaczność sprawia, że miechunka świetnie posłuży do kulinarnych eksperymentów. Dlatego świetnie nada się nie tylko jako dodatek do słodkich wypieków czy oryginalny element dekoracyjny, ale znakomicie podkreśli tez smak sałatek i duszonych potraw przygotowywanych na bazie mięs i warzyw.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Jagoda peruwiańska, inaczej nazywana miechunką, była już znana cywilizacji Inków, przez których nazywana była „złotą jagodą”. Jagoda ta to niewielki pomarańczowy owoc skryty pod delikatną otoczką przypominająca coś na wzór mieszka. U nas ciągle jest jeszcze traktowana jako egzotyczny „przysmak”, a ma ona zarówno walory smakowe, jak również zdrowotne.
"Na zdrowie"*
Jagoda peruwiańska zawiera dużą ilość witaminy C, która nie tylko wzmacnia odporność, ale zmniejsza także ryzyko zachorowania na miażdżycę, a także zwalcza wolne rodniki odpowiedzialne za procesy starzenia się skóry. W miechunce znajdziemy także witaminę A, która pozytywnie wpływa na oczy i zmysł wzroku. Natomiast witaminy z grupy B usprawniają pracę układu nerwowego.
Poszerzy kulinarne horyzonty
Jagoda peruwiańska ze względu na charakterystyczny słodko-kwaśny smak z cierpkimi tonami może przypominać w smaku takie owoce jak agrest lub kiwi. Ta smakowa niejednoznaczność sprawia, że miechunka świetnie posłuży do kulinarnych eksperymentów. Dlatego świetnie nada się nie tylko jako dodatek do słodkich wypieków czy oryginalny element dekoracyjny, ale znakomicie podkreśli tez smak sałatek i duszonych potraw przygotowywanych na bazie mięs i warzyw.
Kraj pochodzenia: Kolumbia
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia