KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Słonecznik łuskany sam w sobie może być smakowitą przekąską między posiłkami, a oprócz tego doskonałym dodatkiem do porannego musli lub owsianki. Posłuży także jako dodatek do ciast i deserów lub posypka do domowego chleba i innych wypieków. Słonecznik łuskany można tez podprażyć z przyprawami, a następnie dodać do sałatek, surówek lub sosów, co z pewności uczyni potrawy bardziej aromatycznymi.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Słonecznik to zielona roślina jednoroczna, która zaczęli uprawiać Indianie z Ameryki Południowej. W Europie pojawił się dzięki Hiszpanom, ale popularność na Starym Kontynencie zawdzięcza Rosjanom, którzy jako pierwsi zaczęli go uprawiać na szeroką skalę.
Co nie co, dla zdrowia*
Słonecznik ze względu na szereg swoich właściwości prozdrowotnych powinien być spożywane zarówno przez dużych, jak i małych. Znajdziemy w nim witaminę E, witaminy z grupy B, a także magnez, cynk, potas, wapń czy żelazo, które chronią nasz organizm przed wieloma chorobami, m.in. wrzodami żołądka, niedokrwistością, reumatyzmem, a nawet depresją.
Wiele kuchennych zastosowań
Słonecznik łuskany sam w sobie może być smakowitą przekąską między posiłkami, a oprócz tego doskonałym dodatkiem do porannego musli lub owsianki. Posłuży także jako dodatek do ciast i deserów lub posypka do domowego chleba i innych wypieków. Słonecznik łuskany można tez podprażyć z przyprawami, a następnie dodać do sałatek, surówek lub sosów, co z pewności uczyni potrawy bardziej aromatycznymi.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia