Najczęściej kupowane przyprawy

Sól himalajska różowa gruba

Nowy produkt

Sól himalajska różowa gruba to jeden z nielicznych produktów na ziemi, który można śmiało uznać za wolny od jakichkolwiek toksyn. Nic dziwnego skoro liczy ona 250 mln lat, czyli pochodzi z czasów, gdy Ziemia nie była niczym właściwie skażona. Współcześnie sól himalajska okazuje się najczystszą i najzdrowszą solą, jaką można stosować w celach spożywczych i nie tylko.

Więcej szczegółów

4,99 zł brutto

  • Sól himalajska różowa gruba to jeden z nielicznych produktów na ziemi, który można śmiało uznać za wolny od jakichkolwiek toksyn. Nic dziwnego skoro liczy ona 250 mln lat, czyli pochodzi z czasów, gdy Ziemia nie była niczym właściwie skażona. Współcześnie sól himalajska okazuje się najczystszą i najzdrowszą solą, jaką można stosować w celach spożywczych i nie tylko.

    *Moc minerów

    Siła soli himalajskiej tkwi w wysokiej zawartości minerałów. Uczeni doliczyli się aż 84 mikro-i makroelementów. To właśnie one są odpowiedzialne za różowy odcień, jaki sól przybiera. Sól himalajska stosowana w codziennej diecie dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych, które pozytywnie wpłyną na układ krwionośny, obniżą ciśnienie krwi czy uregulują poziom cukru. Sól okaże się też dobrym panaceum w walce z bezsennością. Wystarczy ją wówczas dodać do kąpieli.

    Najlepsza alternatywa dla soli kamiennej

    Sól himalajska świetnie zastąpi sól kuchenną, gdyż w niczym jej nie ustępuje w kuchni. Można ją dodawać podczas gotowania mięs, kasz, ziemniaków czy sałatek. Pamiętajmy jednak, żeby była  przechowywana w szczelnym pojemniku, gdyż łatwo się krystalizuje. Aby temu zapobiec, wystarczy wrzucić do soli laskę cynamonu lub ziarenko ryżu.

    Kraj pochodzenia: Pakistan

    *ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (14)