KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Sól himalajska różowa gruba to jeden z nielicznych produktów na ziemi, który można śmiało uznać za wolny od jakichkolwiek toksyn. Nic dziwnego skoro liczy ona 250 mln lat, czyli pochodzi z czasów, gdy Ziemia nie była niczym właściwie skażona. Współcześnie sól himalajska okazuje się najczystszą i najzdrowszą solą, jaką można stosować w celach spożywczych i nie tylko.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Sól himalajska różowa gruba to jeden z nielicznych produktów na ziemi, który można śmiało uznać za wolny od jakichkolwiek toksyn. Nic dziwnego skoro liczy ona 250 mln lat, czyli pochodzi z czasów, gdy Ziemia nie była niczym właściwie skażona. Współcześnie sól himalajska okazuje się najczystszą i najzdrowszą solą, jaką można stosować w celach spożywczych i nie tylko.
*Moc minerów
Siła soli himalajskiej tkwi w wysokiej zawartości minerałów. Uczeni doliczyli się aż 84 mikro-i makroelementów. To właśnie one są odpowiedzialne za różowy odcień, jaki sól przybiera. Sól himalajska stosowana w codziennej diecie dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych, które pozytywnie wpłyną na układ krwionośny, obniżą ciśnienie krwi czy uregulują poziom cukru. Sól okaże się też dobrym panaceum w walce z bezsennością. Wystarczy ją wówczas dodać do kąpieli.
Najlepsza alternatywa dla soli kamiennej
Sól himalajska świetnie zastąpi sól kuchenną, gdyż w niczym jej nie ustępuje w kuchni. Można ją dodawać podczas gotowania mięs, kasz, ziemniaków czy sałatek. Pamiętajmy jednak, żeby była przechowywana w szczelnym pojemniku, gdyż łatwo się krystalizuje. Aby temu zapobiec, wystarczy wrzucić do soli laskę cynamonu lub ziarenko ryżu.
Kraj pochodzenia: Pakistan
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia