KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Ze względu na swoją łagodność, pieprz zielony może znaleźć zastosowanie w wielu potrawach, które przygotowujesz w swojej kuchni. Przede wszystkim znakomicie nadaje się do różnego rodzaju mięsa, a także ryb, serów czy przekąsek z twarogu, warzyw, zup i sosów
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Prosto z Indii
Zielony pieprz to niedojrzałe owoce czarnego pieprzu pochodzącego z Indii. Po zerwaniu, aby zachowały swoje właściwości smakowe oraz aromat, poddaje się je procesowi suszenia za pomocą niskich temperatur lub konserwuje się go w solance lub oleju.
Siła łagodności
Zielone ziarenka nie są tak ostre czarne, ale wciąż posiadają wyrazisty smak, który cenią sobie szczególnie osoby, które nie lubią zbyt intensywnego pieczenia na języku. Ze względu na subtelność i wyszukanie, zielony pieprz polubili szczególnie Francuzi, który szybko zaczęli używać go wielu swoich daniach.
Dla koneserów
Ze względu na swoją łagodność, pieprz zielony może znaleźć zastosowanie w wielu potrawach, które przygotowujesz w swojej kuchni. Przede wszystkim znakomicie nadaje się do różnego rodzaju mięsa, a także ryb, serów czy przekąsek z twarogu, warzyw, zup i sosów. Nie tylko wydobędzie i podkreśli ich smak, ale także nada piękny aromat. Ze względu na ładny zielony kolor może stanowić także wartościowy element dekoracyjny, którzy pozwoli wyróżnić się twoim daniom.