KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Choć ten dodatek ma zupełnie inny smak niż popularny pieprz czarny, bardzo często stosowany jest wymiennie. Sprawdzi się, jako przyprawa do grillowanego mięsa czy warzyw, ale pieprz cayenne podkreśli przede wszystkich smak owoców morza, delikatnych dressingów i dobrej jakości mięs. Jego magiczne zastosowanie poczujesz też dodając odrobinę pieprzu do gorącej czekolady.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Pieprz cayenne uzyskuje się ze specjalnie wyselekcjonowanych rocznych papryk, które są przeciwieństwem wszystkiego. Z jednej strony subtelnie słodkie, a z drugiej intensywnie ostre. Te dwa smaki toczą ciągłą walkę o dominację nad Twoimi kubkami smakowymi.
*Zdrowotne właściwości pieprzu cayenne
Ta przyprawa nie tylko nada lekko ostrego smaku Twoim potrawom, jest pomocna w utrzymywaniu prawidłowej wagi. Ostrość, która wdziera się z każdym kęsem do Twojego organizmu, podkręca metabolizm, bo pieprz kajeński ma dużą zawartość kapsaicyny. Oprócz lekkiego drażnienia kubków smakowych, ta odmiana pieprzu, która nazwę zawdzięcza regionowi Cayenne z Gujany Francuskiej, jest również pomocna w walce z wieloma chorobami – nadciśnieniem i chorobą wrzodową.
Słodka pikanteria na talerzu
Choć ten dodatek ma zupełnie inny smak niż popularny pieprz czarny, bardzo często stosowany jest wymiennie. Sprawdzi się, jako przyprawa do grillowanego mięsa czy warzyw, ale pieprz cayenne podkreśli przede wszystkich smak owoców morza, delikatnych dressingów i dobrej jakości mięs. Jego magiczne zastosowanie poczujesz też dodając odrobinę pieprzu do gorącej czekolady.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia