Najczęściej kupowane przyprawy

Cynamon w laskach

Nowy produkt

Co prawda najpopularniejszą formą cynamonu jest zmielona postać, ale na sklepowych półkach nie brakuje również tej przyprawy w formie lasek. Oba warianty powstają na bazie kory drzewa cynamonowego.

Więcej szczegółów

7,99 zł brutto

  • Co prawda najpopularniejszą formą cynamonu jest zmielona postać, ale na sklepowych półkach nie brakuje również tej przyprawy w formie lasek. Oba warianty powstają na bazie kory drzewa cynamonowego.

    Laski cynamonu – jeszcze więcej aromatu

    Laski cynamonu, w przeciwieństwie do sproszkowanej wersji tej przyprawy, sami ścieramy i bezpośrednio dodajemy do przygotowanego dania czy słodkiego deseru. Warto wiedzieć, że jest to najlepsze rozwiązanie, jeżeli zależy nam na niezwykle intensywnym i pieszczącym zmysły aromacie, gdyż zmielona przyprawa z papierowej torebki szybko wietrzeje. Tymczasem wystarczy umieścić laski cynamonu w szczelnych słoiczkach, aby mieć ciągły dostęp do świeżej, ubóstwianej przez wielu, słodkawo-korzennej przyprawy.

    Nie tylko na słodko

    Choć ukuło się przekonanie, że cynamon pasuje tylko do dań słodkich, to z powodzeniem możemy go też dodawać do tych w wersji słonej. Gulasz, jagnięcina, baranina, a nawet ryby – wszystkie potrawy sporządzane na bazie tych produktów laski cynamonu uczynią bardziej aromatycznymi i smakowitymi. Jeżeli chodzi o ciasta i desery, to okażą się one niezastąpione podczas przygotowywania szarlotek, ciast orzechowych, pierników, kremów  i wielu innych słodkości.

    Kraj pochodzenia: Indonezja

    *ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)