KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Co prawda najpopularniejszą formą cynamonu jest zmielona postać, ale na sklepowych półkach nie brakuje również tej przyprawy w formie lasek. Oba warianty powstają na bazie kory drzewa cynamonowego.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Co prawda najpopularniejszą formą cynamonu jest zmielona postać, ale na sklepowych półkach nie brakuje również tej przyprawy w formie lasek. Oba warianty powstają na bazie kory drzewa cynamonowego.
Laski cynamonu – jeszcze więcej aromatu
Laski cynamonu, w przeciwieństwie do sproszkowanej wersji tej przyprawy, sami ścieramy i bezpośrednio dodajemy do przygotowanego dania czy słodkiego deseru. Warto wiedzieć, że jest to najlepsze rozwiązanie, jeżeli zależy nam na niezwykle intensywnym i pieszczącym zmysły aromacie, gdyż zmielona przyprawa z papierowej torebki szybko wietrzeje. Tymczasem wystarczy umieścić laski cynamonu w szczelnych słoiczkach, aby mieć ciągły dostęp do świeżej, ubóstwianej przez wielu, słodkawo-korzennej przyprawy.
Nie tylko na słodko
Choć ukuło się przekonanie, że cynamon pasuje tylko do dań słodkich, to z powodzeniem możemy go też dodawać do tych w wersji słonej. Gulasz, jagnięcina, baranina, a nawet ryby – wszystkie potrawy sporządzane na bazie tych produktów laski cynamonu uczynią bardziej aromatycznymi i smakowitymi. Jeżeli chodzi o ciasta i desery, to okażą się one niezastąpione podczas przygotowywania szarlotek, ciast orzechowych, pierników, kremów i wielu innych słodkości.
Kraj pochodzenia: Indonezja
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia