Najczęściej kupowane przyprawy

Papryka słodka Węgierska

Nowy produkt

Paprykę Węgierską charakteryzuje intensywny paprykowy smak. Najlepiej będzie się komponować z leczo, mięsem, gulaszami i wszelkiego rodzaju potrawkami z dodatkiem warzyw. Przyprawą można też podkreślić smak serów, makaronów, ryżu czy różnego rodzaju past, na przykład jajecznych.

Więcej szczegółów

3,99 zł brutto

  • Papryka słodka Węgierska

    Ojczyzną papryki jest Ameryka Południowa, ale roślina ta podbiła podniebienia ludzi na całym świecie. Dzisiaj szczególny prym wiedzie na Węgrzech i w Hiszpanii, gdzie wpisała się w tradycję tamtejszych kuchni. Warto jednak podkreślić, że węgierska papryka jest bardziej wyrazista od tej uprawianej w Hiszpanii.

    Samo zdrowie*

    Papryka czerwona jest drogocennym źródłem witaminy C – ma jej więcej niż pomarańcza. W związku z tym wzmacnia odporność i zmniejsza ryzyko zachorowania na grypę i przeziębienie. Poza tym reguluje procesy trawienne. Nie jest jednak polecana osobom cierpiącym na wrzody żołądka i dwunastnicy.

    Intensywna słodycz

    Paprykę Węgierską charakteryzuje intensywny paprykowy smak. Najlepiej będzie się komponować z leczo, mięsem, gulaszami i wszelkiego rodzaju potrawkami z dodatkiem warzyw. Przyprawą można też podkreślić smak serów, makaronów, ryżu czy różnego rodzaju past, na przykład jajecznych.

    Kraj pochodzenia: Węgry


    *ogólnodostępne źródła informacji: Wikipedia

  • Napisz opinię

    Papryka słodka Węgierska

    Papryka słodka Węgierska

    Paprykę Węgierską charakteryzuje intensywny paprykowy smak. Najlepiej będzie się komponować z leczo, mięsem, gulaszami i wszelkiego rodzaju potrawkami z dodatkiem warzyw. Przyprawą można też podkreślić smak serów, makaronów, ryżu czy różnego rodzaju past, na przykład jajecznych.

Produkty powiązane

Inne produkty z tej kategorii (30)