KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Ziele angielskie znalazło szczególne miejsce w kuchni polskiej. Możesz je swobodnie dodawać do większości zup i sosów, w końcu niedzielny rosół bez choćby jednego ziarna, nie smakowałby tak samo.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Ziele angielskie przez przypadek odkrył Krzysztof Kolumb, który chciał przywieźć do Europy pieprz. Jednak nie tylko Kolumbowi zdarzyła się taka pomyłka, w końcu jagody jednego tego drzewka są bardzo podobne do ziaren pieprzu.
Ogromna moc w jednym ziarenku
W tej przyprawie znajdziesz wszystkie najważniejsze aromaty. Wchodząc do kuchni, w której przygotowywana jest potrawa dosięgnie Cię zapach wielu przyprawa. W kilku kulkach ziela angielskiego odnajdziesz wyśmienity aromat gałki muszkatołowej, zazębiającej się z korzennym posmakiem goździków, ostrością imbiru, aby na końcu poczuć słodkość cynamonu. W tych maleńkich ziarnach dżemie ogromna moc wielu aromatów.
Obecność ziela angielskiego
Ziele angielskie znalazło szczególne miejsce w kuchni polskiej. Możesz je swobodnie dodawać do większości zup i sosów, w końcu niedzielny rosół bez choćby jednego ziarna, nie smakowałby tak samo. W tradycyjnej kuchni polskiej ta przyprawa chętnie wykorzystywana jest do różnych wiosennych zapraw, a Skandynawowie dodają jej do marynowanego śledzia.