Najczęściej kupowane przyprawy

Estragon

Nowy produkt


W kuchni estragon ceniony jest przede wszystkim jako dodatek do ryb i wielu słynnych sosów, takich jak tatarski. Sprawdza się także jako dodatek do wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny, drobiu i ryb. Lubi się także z daniami warzywnymi i zupami.

Więcej szczegółów

2,49 zł brutto

  • "Mały smok"

    W wijących się kształtach korzeni tej rośliny Francuzi dopatrzyli się smoka. Dlatego postanowili określać ją słowem „esdragon”, czyli mały smok. Estragon to zioło o cennych walorach kulinarnych, a w niektórych formach mająca także właściwości lecznicze.

    *Ocet estragonowy

    Jest on polecany przede wszystkim osobom mającym problemy z jamą ustną i gardłem. Płukanki z rozcieńczonego, estragonowego octu pomagają zwalczać zapalenia gardła, odkażają drobne uszkodzenia, a także zapobiegają chorobom dziąseł.  Estragon pozytywnie wpływa również na układ trawienny pobudzając apetyt, dlatego dobrze stosować go, jeśli mamy w domu niejadka.

    Wyrazista kuchnia

    W kuchni estragon ceniony jest przede wszystkim jako dodatek do ryb i wielu słynnych sosów, takich jak tatarski. Sprawdza się także jako dodatek do wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny, drobiu i ryb. Lubi się także z daniami warzywnymi i zupami. Do potraw należy dodawać go z rozsądkiem i pod koniec przygotowywania, ze względu na jego mocny smak i aromat, który może zdominować inne smaki. To idealna przyprawa dla każdego, kto poszukuje w swojej kuchni wyrazistych nut.

    *ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia

  • Napisz opinię

    Estragon

    Estragon


    W kuchni estragon ceniony jest przede wszystkim jako dodatek do ryb i wielu słynnych sosów, takich jak tatarski. Sprawdza się także jako dodatek do wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny, drobiu i ryb. Lubi się także z daniami warzywnymi i zupami.

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)