KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Aromatyczna gałka muszkatołowa to bardzo dobrze podkreśla i wydobywa smak mięsa, nie tylko tego przygotowywanego na obiad, ale także kiełbas czy pasztetów własnego wyrobu. Charakterystyczny korzenny aromat w tradycyjnym, polskim pierniku oraz w grzanym winie to także jej sprawka. ...
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Ta niezwykle popularna na całym świecie przyprawa pochodzi z Wysp Korzenny ulokowanych na indonezyjskiej części Archipelagu Malajskiego. Do Europy sprowadzili ją rycerze powracający z wypraw krzyżowych. Dziś wykorzystuje się ją zarówno w daniach obiadowych, jak i do przygotowywania wspaniałych deserów oraz ciast.
W każdym zakątku świata
Ze względu na swój nieco gorzki smak, pełen wyrazistego, korzennego zapachu, gałka muszkatołowa szybko rozprzestrzeniła się po całym świecie. W kuchni szkockiej łączy się ją z baraniną, we Włoszech popularna jest z serami i wędlinami, a Holendrzy do dań z makaronem i kapustą. Ceni się ją także ze względu na pozytywny wpływ na układ trawienny.
W Twojej kuchni
Aromatyczna gałka muszkatołowa to bardzo dobrze podkreśla i wydobywa smak mięsa, nie tylko tego przygotowywanego na obiad, ale także kiełbas czy pasztetów własnego wyrobu. Charakterystyczny korzenny aromat w tradycyjnym, polskim pierniku oraz w grzanym winie to także jej sprawka. Znakomicie nada się by dodać aromatu każdemu tworzonemu przez Ciebie ciastu oraz deserowi. Z całą pewnością szybko znajdziesz wiele zastosowań dla gałki w swojej kuchni.