KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Ten dodatek kojarzony jest przede wszystkim z bożonarodzeniowym czasem. Goździki stanowią podstawowy element nie tylko wielu dań, ale także dekoracji. Zmielone można dodawać do praktycznie każdego dania, w którym chcemy uzyskać korzenny aromat i są nieodzownym elementem świątecznych wypieków.
goździki,mielone,korzenne
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Ta przyprawa pochodzi z nierozkwitłych, wysuszonych pąków kwiatów, które podczas suszenia przybierają ciemnobrązową barwę. Szczególnie wyselekcjonowane goździki poddaje się procesowi mielenia, dzięki czemu można cieszyć się ich korzenną nutą od razu po otworzeniu pudełka.
*Zdrowe właściwości goździków
Goździki w świecie znane są już od dwóch tysięcy lat, a do Europy przywędrowały z Chin czterysta lat później. Były ogromnie pożądanym towarem handlowym z racji swoich właściwości leczniczych. Do dziś wiele osób goździków używa jako najbardziej sprawdzonego leku przeciwbólowego. Jednak goździki to przede wszystkim doskonała przyprawa. Jej słodki, ciepły, ale zdecydowanie korzenny smak wyczuwalny jest z daleka. Aromat unoszący się w powietrzu zaprasza na świeżo wyciągnięte z pieca wypieki.
Zastosowanie goździków
Ten dodatek kojarzony jest przede wszystkim z bożonarodzeniowym czasem. Goździki stanowią podstawowy element nie tylko wielu dań, ale także dekoracji. Zmielone można dodawać do praktycznie każdego dania, w którym chcemy uzyskać korzenny aromat i są nieodzownym elementem świątecznych wypieków.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia