KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Jałowiec swoje prawdziwe właściwości odkrywa w tłustych daniach, ponieważ zmniejsza wrażenie ciężkości i tłustości podawanych dań. Kaczka, wieprzowina, czy dziczyzna bez choćby kilku jagód, będzie ciężka i mdła. Jałowiec wyśmienicie smakuje w połączeniu z innymi ziołami, a więc jest doskonałym narzędziem do kulinarnych eksperymentów.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Jałowiec jest drzewem iglastym, nie do końca znanego pochodzenia. Występuje praktycznie na całej planecie, a jego jagody szeroko wykorzystywane są w świecie kulinariów i przy produkcji ginu. W wielu miejscach na świecie do dziś używany jest jako znakomity odświeżacz powietrza, jednak jego prawdziwe oblicze przejawia się dopiero w kuchni.
Jałowcowe jagody
Jałowiec ma bardzo specyficzny, ale wyrazisty smak. Daje lekką sosnową nutę, która przedziera się przez słodko-gorzką otoczkę. Dodany do potrawy orzeźwia ją i uwypukla jej najważniejsze cechy smakowe. Jest przyprawą wyjątkową, dzięki której każde z dań nabierze zupełnie nowego charakteru.
Zastosowanie jagód jałowcowych
Jałowiec swoje prawdziwe właściwości odkrywa w tłustych daniach, ponieważ zmniejsza wrażenie ciężkości i tłustości podawanych dań. Kaczka, wieprzowina, czy dziczyzna bez choćby kilku jagód, będzie ciężka i mdła. Jałowiec wyśmienicie smakuje w połączeniu z innymi ziołami, a więc jest doskonałym narzędziem do kulinarnych eksperymentów.