Najczęściej kupowane przyprawy

Jałowiec owoc

Nowy produkt


Jałowiec swoje prawdziwe właściwości odkrywa w tłustych daniach, ponieważ zmniejsza wrażenie ciężkości i tłustości podawanych dań. Kaczka, wieprzowina, czy dziczyzna bez choćby kilku jagód, będzie ciężka i mdła. Jałowiec wyśmienicie smakuje w połączeniu z innymi ziołami, a więc jest doskonałym narzędziem do kulinarnych eksperymentów.

Więcej szczegółów

2,19 zł brutto

  • Jałowiec jest drzewem iglastym, nie do końca znanego pochodzenia. Występuje praktycznie na całej planecie, a jego jagody szeroko wykorzystywane są w świecie kulinariów i przy produkcji ginu. W wielu miejscach na świecie do dziś używany jest jako znakomity odświeżacz powietrza, jednak jego prawdziwe oblicze przejawia się dopiero w kuchni.

    Jałowcowe jagody

    Jałowiec ma bardzo specyficzny, ale wyrazisty smak. Daje lekką sosnową nutę, która przedziera się przez słodko-gorzką otoczkę. Dodany do potrawy orzeźwia ją i uwypukla jej najważniejsze cechy smakowe. Jest przyprawą wyjątkową, dzięki której każde z dań nabierze zupełnie nowego charakteru.

    Zastosowanie jagód jałowcowych

    Jałowiec swoje prawdziwe właściwości odkrywa w tłustych daniach, ponieważ zmniejsza wrażenie ciężkości i tłustości podawanych dań. Kaczka, wieprzowina, czy dziczyzna bez choćby kilku jagód, będzie ciężka i mdła. Jałowiec wyśmienicie smakuje w połączeniu z innymi ziołami, a więc jest doskonałym narzędziem do kulinarnych eksperymentów.

  • Napisz opinię

    Jałowiec owoc

    Jałowiec owoc


    Jałowiec swoje prawdziwe właściwości odkrywa w tłustych daniach, ponieważ zmniejsza wrażenie ciężkości i tłustości podawanych dań. Kaczka, wieprzowina, czy dziczyzna bez choćby kilku jagód, będzie ciężka i mdła. Jałowiec wyśmienicie smakuje w połączeniu z innymi ziołami, a więc jest doskonałym narzędziem do kulinarnych eksperymentów.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)