KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Mielona kozieradka jest ważnym elementem kuchni orientalnej. Możesz znaleźć ją w indyjskich sosach chutney, curry oraz w naszej słynnej mieszance "Bulion warzywny".
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Orientalne smaki
Kozieradka jest wykorzystywana w kuchniach na całym świecie, jednak szczególnym powodzeniem cieszy się w krajach Bliskiego i Dalekiego Wschodu. Jest tam ceniona ze względu na swój intensywny smak i aromat, a także pozytywny wpływ na zdrowie.
*"Boża trawka"
Zmielona kozieradka posiada żółty kolor i wydziela charakterystyczny, przywodzący na myśl orzechy, zapach. Ma dobroczynny wpływ na pracę żołądka: pobudza wydzielanie kwasów trawiennych, łagodzi stany zapalne oraz wzmaga apetyt. Polecana jest również rekonwalescentom oraz przy sezonowych niedoborach witamin w okresie zimy i wczesnej wiosny, ze względu na zawartość wielu cennych składników mineralnych.
Gość w kuchni
Mielona kozieradka jest ważnym elementem kuchni orientalnej. Możesz znaleźć ją w indyjskich sosach chutney, curry oraz w naszej słynnej mieszance "bulion warzywny". Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do mięsnych marynat, musztard własnej roboty oraz potraw warzywnych: pasty fasolowej, warzyw czy pieczonych ziemniaków. Możesz ją również wykorzystywać jako aromatyczne podkreślenia dla sosów sałatkowych, dipów oraz zup. Jest także ważnym składnikiem chałwy.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia