Najczęściej kupowane przyprawy

Majeranek Polski

Nowy produkt

Z racji pozytywnego wpływu na układ trawienny możesz stosować majeranek do potraw ciężkostrawnych. Znakomicie uzupełni tłuste i ciężkostrawne potrawy: smażone mięso, gulasz, wieprzowiny, jagnięciny i cielęciny.

Więcej szczegółów

3,99 zł brutto

  • Z nad morza

    Pełna nazwa tego ziela to lebiodka majeranek. Pierwsze wzmianki o nim odnaleziono na terenach śródziemnomorskich, obecnie jest szeroko wykorzystywany w kuchniach na całym świecie. Ze względu na podobieństwo w wyglądzie często mylony jest ze swoim kuzynem – lebiodką pospolitą, znaną także jako oregano.

    *Dla smaku i zdrowia

    Majeranek, choć dziś ceniony jest głównie ze względu na swoje walory smakowe, znajduje zastosowanie także w medycynie. Ze względu na dużą zawartość olejków eterycznych, garbników i rutyny, dobrze wpływa na układ trawienny i przeciwdziała wzdęciom. Herbatka z majeranku działa również rozluźniająco, pomaga w przeziębieniach i podczas ataków suchego kaszlu.

    Na ratunek w kuchni

    Z racji pozytywnego wpływu na układ trawienny możesz stosować majeranek do potraw ciężkostrawnych. Znakomicie uzupełni tłuste i ciężkostrawne potrawy: smażone mięso, gulasz, wieprzowiny, jagnięciny i cielęciny. W Niemczech jest jedną z podstawowych przypraw wykorzystywanych do tworzenia tradycyjnych kiełbas i pasztetów.

    Kraj pochodzenia: Polska



    *ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)