KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Z racji pozytywnego wpływu na układ trawienny możesz stosować majeranek do potraw ciężkostrawnych. Znakomicie uzupełni tłuste i ciężkostrawne potrawy: smażone mięso, gulasz, wieprzowiny, jagnięciny i cielęciny.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Z nad morza
Pełna nazwa tego ziela to lebiodka majeranek. Pierwsze wzmianki o nim odnaleziono na terenach śródziemnomorskich, obecnie jest szeroko wykorzystywany w kuchniach na całym świecie. Ze względu na podobieństwo w wyglądzie często mylony jest ze swoim kuzynem – lebiodką pospolitą, znaną także jako oregano.
*Dla smaku i zdrowia
Majeranek, choć dziś ceniony jest głównie ze względu na swoje walory smakowe, znajduje zastosowanie także w medycynie. Ze względu na dużą zawartość olejków eterycznych, garbników i rutyny, dobrze wpływa na układ trawienny i przeciwdziała wzdęciom. Herbatka z majeranku działa również rozluźniająco, pomaga w przeziębieniach i podczas ataków suchego kaszlu.
Na ratunek w kuchni
Z racji pozytywnego wpływu na układ trawienny możesz stosować majeranek do potraw ciężkostrawnych. Znakomicie uzupełni tłuste i ciężkostrawne potrawy: smażone mięso, gulasz, wieprzowiny, jagnięciny i cielęciny. W Niemczech jest jedną z podstawowych przypraw wykorzystywanych do tworzenia tradycyjnych kiełbas i pasztetów.
Kraj pochodzenia: Polska
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia