KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Jalapeno dodawane jest głównie do potraw warzywnych, aby nadać im nieco wyrazistości oraz do potraw mięsnych, które równoważą jej ostrość. W niewielkich ilościach można wzbogacać nią owoce morza, a także sałatki, które przyozdobi swoim czerwonym kolorem. To także ważny składnik ostrych sosów i dipów. Dużą popularność zyskuje także jako dodatek do pizzy.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Światowa ostrość
Papryczka Jalapeno to jeden ze słynniejszych towarów eksportowych Meksyku oraz USA. W ostatnim czasie stały popularnym sposobem na uzyskanie ostrości w potrawach także w Europie. Dzieje się tak dzięki jej umiarkowanej ostrości, która choć odznacza się wyraźnie na języku, to nie spala go na popiół. Można ją także przygotowywać na wiele sposobów: marynować, suszyć, mielić oraz wędzić.
*Zdrowie na ostro
Podobnie jak inne ostre papryki, Jalapeno zawiera w sobie sporo witaminy C pomagającej w budowaniu naszej odporności. Dodatkowo możemy w niej również znaleźć witaminę A, która dobrze wpływa na wzrok oraz wygląd skóry.
Dla każdego coś miłego
Jalapeno dodawane jest głównie do potraw warzywnych, aby nadać im nieco wyrazistości oraz do potraw mięsnych, które równoważą jej ostrość. W niewielkich ilościach można wzbogacać nią owoce morza, a także sałatki, które przyozdobi swoim czerwonym kolorem. To także ważny składnik ostrych sosów i dipów. Dużą popularność zyskuje także jako dodatek do pizzy.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia