Najczęściej kupowane przyprawy

Papryka słodka - mielona Zobacz większe

Papryka słodka - mielona

Nowy produkt

Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i wszelkiego rodzaju potrawkami z dodatkiem warzyw. Przyprawą można też podkreślić smak serów, makaronów, ryżu czy różnego rodzaju past, na przykład jajecznych.

Więcej szczegółów

3,49 zł brutto

  • Ojczyzną papryki jest Ameryka Południowa, ale roślina ta podbiła podniebienia ludzi na całym świecie. Dzisiaj szczególny prym wiedzie na Węgrzech i w Hiszpanii, gdzie wpisała się w tradycję tamtejszych kuchni. Warto jednak podkreślić, że hiszpańska papryka jest nieco łagodniejsza od tej uprawianej na Węgrzech.

    *"Samo zdrowie"

    Papryka czerwona jest drogocennym źródłem witaminy C – ma jej więcej niż pomarańcza. W związku z tym wzmacnia odporność i zmniejsza ryzyko zachorowania na grypę i przeziębienie. Poza tym reguluje procesy trawienne. Nie jest jednak polecana osobom cierpiącym na wrzody żołądka i dwunastnicy.

    Łagodna słodycz

    Papryka słodka z Hiszpanii jest zdecydowanie delikatniejsza od tej ostrej,  a jej cechą charakterystyczną jest słodki posmak, jaki nadaje potrawom. Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i wszelkiego rodzaju potrawkami z dodatkiem warzyw. Przyprawą można też podkreślić smak serów, makaronów, ryżu czy różnego rodzaju past, na przykład jajecznych.



    *ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia

  • Napisz opinię

    Papryka słodka - mielona

    Papryka słodka - mielona

    Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i wszelkiego rodzaju potrawkami z dodatkiem warzyw. Przyprawą można też podkreślić smak serów, makaronów, ryżu czy różnego rodzaju past, na przykład jajecznych.

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)