KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Cechą charakterystyczną papryki wędzonej słodkiej jest jej unikalny, dymny aromat. Nic dziwnego, że okazuje się świetnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju wędzonek, wędlin i kiełbas. Wędzony posmak idealnie będzie współgrał z daniami mięsnymi, rybnymi, przygotowanymi na bazie skrobi.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Papryka wędzona to wyrób typowy dla kuchni hiszpańskiej, gdzie uważana jest za nieodłączny składnik wielu codziennych potraw. Jednak samo warzywo pochodzi z Peru, a do Europy dotarło dzięki hiszpańskim poszukiwaczom. Uzyskuje się je w wyniku wędzenia dymem z drewna dębowego.
*Dobroczynne właściwości
Papryka jest źródłem witaminy C i witamin z grupy B. Poza tym znajdziemy w niej β-karoten, potas oraz wapń. Ma dobroczynny wpływ na regulację procesów trawiennych i wytwarzanie soków żołądkowych. Ma także właściwości przeciwzapalne i bakteriobójcze. Doskonale uśmierzy ból, na przykład przy zapaleniu korzonków.
Dymny posmak
Cechą charakterystyczną papryki wędzonej słodkiej jest jej unikalny, dymny aromat. Nic dziwnego, że okazuje się świetnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju wędzonek, wędlin i kiełbas. Wędzony posmak idealnie będzie współgrał z daniami mięsnymi, rybnymi, przygotowanymi na bazie skrobi. Podkreśli również smak serów, twarogów i past do chleba. Sprawdzi się nie tylko na etapie końcowego przyprawiania, ale także w trakcie gotowania i smażenia.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia