KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Papryka wędzona ostra swój niepowtarzalny aromat zawdzięcza procesowi, któremu jest poddawana. W związku z tym będzie doskonałą przyprawą do różnego rodzaju wędzonek, a także wędlin. Będzie też wyśmienitą bazą do marynat do mięs, ryb czy owoców morza. Podkreśli też smak dań mięsnych, zup, sosów, serów czy sałatek.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Papryka wędzona ostra króluje przede wszystkim wśród hiszpańskich przypraw. Uzyskuje się ją w procesie wędzenia dymem z drewna dębowego. W Hiszpanii przyprawę tę stosuje się do wyrabiania tradycyjnej dla tego kraju kiełbasy.
*Szereg ludowych leczniczych właściwości
Papryka ze względu na swoje prozdrowotne właściwości tym bardziej powinna być wykorzystywana w kuchni. Zawiera ona witaminę C, a także witaminy z grupy B oraz β-karoten. Papryka doskonale reguluje procesy trawienne, pobudza wydzielanie soków żołądkowych, a także poprawia apetyt. W chińskiej medycynie ludowej papryka uważana jest za panaceum w walce z depresją i złym samopoczuciem. Tymczasem powinny jej unikać osoby cierpiące na wrzody żołądka i dwunastnicy.
Aromat wędzonki
Papryka wędzona ostra swój niepowtarzalny aromat zawdzięcza procesowi, któremu jest poddawana. W związku z tym będzie doskonałą przyprawą do różnego rodzaju wędzonek, a także wędlin. Będzie też wyśmienitą bazą do marynat do mięs, ryb czy owoców morza. Podkreśli też smak dań mięsnych, zup, sosów, serów czy sałatek.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia