KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Specyficzny aromat rozmarynu jest chyba jednak najbardziej doceniany w kuchni. Dzięki tej przyprawie przygotowywane dania mięsne, zupy czy sosy nabiorą wyjątkowego, korzennego i lekko gorzkiego smaku, co tylko podkreśli ich charakter. Mięsa, do których szczególnie zaleca się dodanie rozmarynu, to baranina, wieprzowina, jagnięcina, a także drób.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Ojczyzną rozmarynu jest obszar Morza Śródziemnomorskiego, ale jego walory smakowe szybko doceniono w innych zakątkach świata, tak że dzisiaj jest znany pod niemal każdą szerokością geograficzną.
Rozmaryn nie tylko przyprawa kuchenna
Zastosowanie rozmarynu nie ogranicza się jedynie do gastronomii, gdyż jest chociażby wykorzystywany jako składnik środków przeciw molom. Ze względy na przyjemną sosnową woń, jaką wydziela, znajduje też szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Olejek rozmarynowy można znaleźć w kremach, mydłach, balsamach, a także perfumach.
Sosnowy aromat
Specyficzny aromat rozmarynu jest chyba jednak najbardziej doceniany w kuchni. Dzięki tej przyprawie przygotowywane dania mięsne, zupy czy sosy nabiorą wyjątkowego, korzennego i lekko gorzkiego smaku, co tylko podkreśli ich charakter. Mięsa, do których szczególnie zaleca się dodanie rozmarynu, to baranina, wieprzowina, jagnięcina, a także drób. Przyprawa będzie też świetnie współgrać z czosnkiem i grzybami.