KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Słodki smak daktyli może odgrywać ważną rolę w kuchni. Są one używane jako zamiennik dla zwykłego cukru, a także uzupełnienie dla deserów i wypieków. Słodkość daktyli w połączeniu z czekoladą, pikantnością imbiru i aromatem pomarańczy sprawia, że stają się one także znakomitą, samodzielną przekąską.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Na całym świecie
Daktyle wywodzą się z terenów Bliskiego Wschodu. O wielu tysięcy lat są ważnym elementem bliskowschodniej kuchni. Wraz z kupcami szybko rozprzestrzeniły się po całym świecie Obecnie ich uprawy możemy znaleźć w wielu regionach: w Afryce Północnej, na Półwyspie Arabskim czy też w ciepłych obszarach Europy Południowej.
*Słodka przekąska
Jednym z najwartościowszych elementów, które możemy odnaleźć w daktylach jest błonnik. Pomaga on w regulowaniu pracy jelit, eliminuje problem zaparć, a także poprawia apetyt. Daktyle są szybko sycącą przekąską, która stabilizuje poziom cukru we krwi i niweluje przemożną chęć zjedzenia czegoś słodkiego. Dodatkowo możemy w nich odnaleźć witaminy C, A oraz B.
Zamiast cukru
Słodki smak daktyli może odgrywać ważną rolę w kuchni. Są one używane jako zamiennik dla zwykłego cukru, a także uzupełnienie dla deserów i wypieków. Słodkość daktyli w połączeniu z czekoladą, pikantnością imbiru i aromatem pomarańczy sprawia, że stają się one także znakomitą, samodzielną przekąską.
SKŁADNIKI: SUSZONE DAKTYLE 50%,([DAKTYLE CUKIER] CZEKOLADA 49%[CUKIER MIAZGA KAKAOWA, TŁUSZCZ KAKAOWY, EMULGATOR LECYTYNA Z SOI AROMAT WANILINA] SUBSTANCJE GLAZURUJĄCE GUMA ARABSKA I SZELAK IMBIR SUSZONY NATURALNY AROMAT POMARAŃCZOWY. CZEKOLADA MASA KAKAOWA MIN. 43%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 1742 kj
(415 kcal), TŁUSZCZ 15 g W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 9g,
WĘGLOWODANY 63g W TYM CUKRY 60g BIAŁKO 3,2 g SÓL 0,14g
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia