KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Wyrazisty, kawowy smak i aromat jest szeroko wykorzystywany przede wszystkim w deserach. Szczególnie dobrze łączy się ze słodkimi smakami, dlatego kawa często występuje w połączeniu z czekoladą lub cynamonem. Tak, jak w tym przypadku. Przekąska to świetna, słodka alternatywa dla cukierków czy batoników.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Pierwsze odmiany kawy pochodzą z Afryki, a konkretnie z Etiopii. Według jednej z legend, jej właściwości zostały odkryte przez pasterza kóz, który zauważył, że jego zwierzęta po zjedzeniu ziaren pewnej rośliny stają się bardziej energiczne i skore do zabawy. Dziś znaczna większość ziaren kawowca pozyskujemy z tak zwanego „kawowego pasa”, do którego zaliczamy Amerykę Południową, południowe części Afryki i Indii, a także niektóre państwa Oceanii.
*Pełna energii
Kawa znana jest przede wszystkim ze swojego przyjemnego aromatu, charakterystycznego, wyrazistego smaku oraz pobudzającego działania, które pozwala wielu osobom przeżyć poranek. Dodatkowo wspomaga koncentrację i procesy myślowe, a ostatnie badania wskazują, że zawarte w niej antyoksydanty zmniejszają u kawoszy ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera oraz Parkinsona.
Królowa smaku
Wyrazisty, kawowy smak i aromat jest szeroko wykorzystywany przede wszystkim w deserach. Szczególnie dobrze łączy się ze słodkimi smakami, dlatego kawa często występuje w połączeniu z czekoladą lub cynamonem. Tak, jak w tym przypadku. Przekąska to świetna, słodka alternatywa dla cukierków czy batoników.
SKŁAD:
CZEKOLADA DESEROWA 60%(CUKIER, MIAZGA KAKAOWA, TŁUSZCZ KAKAOWY,
EMULGATOR:LECYTYNA SOJOWA, AROMAT WANILINA, PALONE ZIARNA KAWY
ARABICA 8% SUBSTANCJE GLAZURUJĄCE: GUMA ARABSKA I SZELAK.CZEKOLADA: MASA KAKAOWA MINIMUM 43%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 2194 kj
(5626 kcal), TŁUSZCZ 30 g W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 19g,
WĘGLOWODANY 40g W TYM CUKRY 53g BIAŁKO 5,1 g, SÓL 0g
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia