Najczęściej kupowane przyprawy

Ziarna kawy w czekoladzie Zobacz większe

Ziarna kawy w czekoladzie

Nowy produkt

Wyrazisty, kawowy smak i aromat jest szeroko wykorzystywany przede wszystkim w deserach. Szczególnie dobrze łączy się ze słodkimi smakami, dlatego kawa często występuje w połączeniu z czekoladą lub cynamonem. Tak, jak w tym przypadku. Przekąska to świetna, słodka alternatywa dla cukierków czy batoników.

Więcej szczegółów

8,95 zł brutto

  • Pierwsze odmiany kawy pochodzą z Afryki, a konkretnie z Etiopii. Według jednej z legend, jej właściwości zostały odkryte przez pasterza kóz, który zauważył, że jego zwierzęta po zjedzeniu ziaren pewnej rośliny stają się bardziej energiczne i skore do zabawy. Dziś znaczna większość ziaren kawowca pozyskujemy z tak zwanego „kawowego pasa”, do którego zaliczamy Amerykę Południową, południowe części Afryki i Indii, a także niektóre państwa Oceanii.

    *Pełna energii

    Kawa znana jest przede wszystkim ze swojego przyjemnego aromatu, charakterystycznego, wyrazistego smaku oraz pobudzającego działania, które pozwala wielu osobom przeżyć poranek. Dodatkowo wspomaga koncentrację i procesy myślowe, a ostatnie badania wskazują, że zawarte w niej antyoksydanty zmniejszają u kawoszy ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera oraz Parkinsona.

    Królowa smaku

    Wyrazisty, kawowy smak i aromat jest szeroko wykorzystywany przede wszystkim w deserach. Szczególnie dobrze łączy się ze słodkimi smakami, dlatego kawa często występuje w połączeniu z czekoladą lub cynamonem. Tak, jak w tym przypadku. Przekąska to świetna, słodka alternatywa dla cukierków czy batoników.

    SKŁAD:

    CZEKOLADA DESEROWA 60%(CUKIER, MIAZGA KAKAOWA, TŁUSZCZ KAKAOWY,
    EMULGATOR:LECYTYNA SOJOWA, AROMAT WANILINA, PALONE ZIARNA KAWY
    ARABICA 8% SUBSTANCJE GLAZURUJĄCE: GUMA ARABSKA I SZELAK.CZEKOLADA: MASA KAKAOWA MINIMUM 43%.


    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 2194 kj
    (5626 kcal), TŁUSZCZ 30 g W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 19g,
    WĘGLOWODANY 40g W TYM CUKRY 53g BIAŁKO 5,1 g, SÓL 0g

    *ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia

  • Napisz opinię

    Ziarna kawy w czekoladzie

    Ziarna kawy w czekoladzie

    Wyrazisty, kawowy smak i aromat jest szeroko wykorzystywany przede wszystkim w deserach. Szczególnie dobrze łączy się ze słodkimi smakami, dlatego kawa często występuje w połączeniu z czekoladą lub cynamonem. Tak, jak w tym przypadku. Przekąska to świetna, słodka alternatywa dla cukierków czy batoników.

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (10)