Najczęściej kupowane przyprawy

Ryż brązowy

Nowy produkt

Ryż w polskiej tradycji kulinarnej zadomowił się nad wyraz doskonale. Od najmłodszych lat dzieci zajadają się kurczakiem z ryżem, sosem z ryżem i właściwie wszystkim z ryżem. Jednak niewiele osób wie, że ten rodzaj ryżu jest świetnym elementem bazowym deserów. Wystarczy do brązowych ziarenek dodać trochę miodu, ulubionych owoców i doskonała słodkość gotowa.

Więcej szczegółów

5,49 zł brutto

  • Co roku Chiny i pobliskiej państwa Azji hodują 600 milionów ton ryżu, który trafia na rynki całego świata. Istnieje kilkanaście odmian ryżu, jednak brązowy, czy inaczej nazywany – naturalny jest jednym z najzdrowszych.

    Smacznie i zdrowo

    Ryż brązowy jest najmniej przetworzony z dostępnych odmian, przed trafieniem do pudełka usuwa się z niego jedynie niejadalną osłonkę. Dzięki temu ma znacznie więcej wartości niż inne odmiany, jednak trzeba go gotować trochę dłużej, bo około 40-50 minut. Dzięki swoim właściwościom najlepiej sprawdza się jako bazowy produkt do produkcji domowego mleka ryżowego. Brązowy ryż ma najbardziej wyrazisty smak i aromat.

    Znane i nieznane możliwości

    Ryż w polskiej tradycji kulinarnej zadomowił się nad wyraz doskonale. Od najmłodszych lat dzieci zajadają się kurczakiem z ryżem, sosem z ryżem i właściwie wszystkim z ryżem. Jednak niewiele osób wie, że ten rodzaj ryżu jest świetnym elementem bazowym deserów. Wystarczy do brązowych ziarenek dodać trochę miodu, ulubionych owoców i doskonała słodkość gotowa.

  • Napisz opinię

    Ryż brązowy

    Ryż brązowy

    Ryż w polskiej tradycji kulinarnej zadomowił się nad wyraz doskonale. Od najmłodszych lat dzieci zajadają się kurczakiem z ryżem, sosem z ryżem i właściwie wszystkim z ryżem. Jednak niewiele osób wie, że ten rodzaj ryżu jest świetnym elementem bazowym deserów. Wystarczy do brązowych ziarenek dodać trochę miodu, ulubionych owoców i doskonała słodkość gotowa.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (5)