KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Choć soczewica króluje w kuchni Bliskiego Wschodu, w polskiej również świetnie się sprawdza. Te drobne czerwone ziarenka mogą znaleźć wiele kulinarnych zastosowań – od zupy soczewicowej, przez dodatek do mięs, jako baza do kotletów i jako element słodkich deserów.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Smakowe właściwości soczewicy doceniane były już w starożytnym Egipcie, Rzymie i Grecji. Choć w tamtych odległych czasach przyjęło się, że jest to pokarm dla osób ubogich, tak obecnie soczewica cieszy się zupełnie inną opinią. Uwielbiają ją wszyscy, którzy chcą cieszyć się wyśmienitym smakiem i stawiają na zdrowe jedzenie.
Gar czerwonych ziaren
Ziarna soczewicy czerwonej są dosyć twarde, ale na tyle niewielkie, że nie potrzebują wcześniejszego namaczania. W gotującej się wodzie, dochodzą w zaledwie kilkanaście minut. Sól dodaj dopiero pod koniec gotowania – wcześniej dodana utwardzi ziarenka i zmieni ich smak. Te drobne ziarenka w smaku podobne są do znanej wszystkim fasoli, która tak często wykorzystywana jest w polskiej kuchni.
Soczewica w Twojej kuchni
Choć soczewica króluje w kuchni Bliskiego Wschodu, w polskiej również świetnie się sprawdza. Te drobne czerwone ziarenka mogą znaleźć wiele kulinarnych zastosowań – od zupy soczewicowej, przez dodatek do mięs, jako baza do kotletów i jako element słodkich deserów.
Kraj pochodzenia: Kanada