Najczęściej kupowane przyprawy

Soczewica czerwona

Nowy produkt

Choć soczewica króluje w kuchni Bliskiego Wschodu, w polskiej również świetnie się sprawdza. Te drobne czerwone ziarenka mogą znaleźć wiele kulinarnych zastosowań – od zupy soczewicowej, przez dodatek do mięs, jako baza do kotletów i jako element słodkich deserów.

Więcej szczegółów

5,99 zł brutto

  • Smakowe właściwości soczewicy doceniane były już w starożytnym Egipcie, Rzymie i Grecji. Choć w tamtych odległych czasach przyjęło się, że jest to pokarm dla osób ubogich, tak obecnie soczewica cieszy się zupełnie inną opinią. Uwielbiają ją wszyscy, którzy chcą cieszyć się wyśmienitym smakiem i stawiają na zdrowe jedzenie.

    Gar czerwonych ziaren

    Ziarna soczewicy czerwonej są dosyć twarde, ale na tyle niewielkie, że nie potrzebują wcześniejszego namaczania. W gotującej się wodzie, dochodzą w zaledwie kilkanaście minut. Sól dodaj dopiero pod koniec gotowania – wcześniej dodana utwardzi ziarenka i zmieni ich smak. Te drobne ziarenka w smaku podobne są do znanej wszystkim fasoli, która tak często wykorzystywana jest w polskiej kuchni.

    Soczewica w Twojej kuchni

    Choć soczewica króluje w kuchni Bliskiego Wschodu, w polskiej również świetnie się sprawdza. Te drobne czerwone ziarenka mogą znaleźć wiele kulinarnych zastosowań – od zupy soczewicowej, przez dodatek do mięs, jako baza do kotletów i jako element słodkich deserów.

    Kraj pochodzenia: Kanada

  • Napisz opinię

    Soczewica czerwona

    Soczewica czerwona

    Choć soczewica króluje w kuchni Bliskiego Wschodu, w polskiej również świetnie się sprawdza. Te drobne czerwone ziarenka mogą znaleźć wiele kulinarnych zastosowań – od zupy soczewicowej, przez dodatek do mięs, jako baza do kotletów i jako element słodkich deserów.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (11)