KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Katalog
Niewątpliwie od kilku lat panuje moda na zdrową żywność. Jest to najlepszy czas, aby w końcu się z nią zapoznać i wprowadzić ją na stałe do codziennego menu. Używanie ksylitolu zamiast cukru będzie nie tylko słodsze, ale także znacznie zdrowsze. Dostarczanie organizmowi codziennej dawki błonnika poprawi naszą przemianę materii – a to tylko nieliczne zalety zdrowej żywności. Wszystkie produkty, które się tutaj znajdują, są naprawdę zdrowe, można nawet stwierdzić, że ich używanie może poprawić kondycję naszego organizmu.
Ksylitolu można używać w zastępstwie za cukier. Miłośnicy słodkich napojów z powodzeniem mogą go rozpuszczać w kawie, czy herbacie. Amatorzy zdrowych słodkości znajdą jego zastosowanie w ciastach i ciasteczkach. Ksylitol w wypiekach zachowuje się tak samo jak cukier.
Te drobne nasionka rewelacyjnie smakują w budyniu, wystarczy, że dodasz do nich mleko kokosowe, cukier waniliowy i kilka ulubionych owoców. Na pewno zachwycisz się smakiem tego wyśmienitego deseru. Największą zaletą chia jest ich bardzo proste wykorzystywanie. Nie musisz głowić się nad wyszukanymi przepisami, wystarczy, że dorzucisz kilka łyżeczek nasion...
Niezależnie od tego w jakiej formie występuje jęczmień, jest pełen błonnika, dzięki któremu zrzucanie zbędnych kilogramów jest znacznie łatwiejsze. Poza tym spożycie jęczmienia będzie pomocny w szybszym odczuciu sytości, dzięki czemu ochota na podjadanie jest znacznie mniejsza.
Ryż w polskiej tradycji kulinarnej zadomowił się nad wyraz doskonale. Od najmłodszych lat dzieci zajadają się kurczakiem z ryżem, sosem z ryżem i właściwie wszystkim z ryżem. Jednak niewiele osób wie, że ten rodzaj ryżu jest świetnym elementem bazowym deserów. Wystarczy do brązowych ziarenek dodać trochę miodu, ulubionych owoców i doskonała słodkość gotowa.