KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Palmy kokosowe są ważnym elementem wielu azjatyckich kultur. Uzyskuje się z nich materiały do budowy domów i schronień, ale także smaczne i pożywne owoce, które znajdują mnóstwo zastosowań w kuchni. W języku malajskim nazwa palmy kokosowej dosłownie oznacza “drzewo, o tysiącu zastosowań”.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Tysiąc zastosowań
Palmy kokosowe są ważnym elementem wielu azjatyckich kultur. Uzyskuje się z nich materiały do budowy domów i schronień, ale także smaczne i pożywne owoce, które znajdują mnóstwo zastosowań w kuchni. W języku malajskim nazwa palmy kokosowej dosłownie oznacza “drzewo, o tysiącu zastosowań”.
Smacznie dla zdrowia*
Wiórki kokosowe to nic innego, jak wysuszony miąższ pochodzący z wnętrza twardego orzecha. Zawiera on w sobie sporo wartościowych składników odżywczych: witaminę C, potas, żelazo, wapń, a także kwasy tłuszczowe MCT, które przyswajane są przez organizm znacznie szybciej i lepiej, niż zwykły tłuszcz pochodzenia zwierzęcego.
Biało w kuchni
Wiórki kokosowe są popularnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów i łakoci: ciast, lodów i napojów. Można stosować go jako jeden z głównych składników do przygotowywania na przykład kokosowych ciasteczek, albo jako estetyczną posypkę zdobiącą powierzchnię słodyczy. Wiórki kokosowe pojawiają się także w bardzo wielu przepisach kuchni azjatyckiej.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia