KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę, czosnek, ostrą paprykę, świeżą pietruszkę i dedykowaną przyprawę...
Bulion warzywny jest podstawowym elementem każdej zupy, ale również można wykorzystać tę przyprawę doprawiając sosy, dzięki niej każdy sos nabierze wyrazistego charakteru.
Na pierwszy plan wkrada się zapach czosnku, który jest bardzo ważnym elementem włoskiej kuchni. Później ustępuje miejsca ostrej papryce, która mocna daje się we znaki osobom wrażliwym na pikantne doznania. W potrawach lekko czuć sól, bez której makarony wydawałyby się bez smaku. Te różne, ale idealnie pasujące do siebie smaki i aromaty tworzą prawdziwą...
Oczywiście głównym zastosowaniem tej mieszanki są tradycyjne potrawy curry, które nie mogą obejść się bez tego dodatku. Z powodzeniem możesz go również użyć do przyprawienia mięsa, drobiu, warzyw i ryżu. Wszystkie potrawy, w których znajdzie swoje miejsce stają się znacznie bardziej wyraziste i zyskują intensywny korzenny posmak.
Oregano Premium 3% najlepsze z najlepszych. Oregano bardzo mocno zakorzeniło się w potrawach włoskiej kuchni. Trudno sobie dziś wyobrazić bez niego pizzę, niektóre sery, a także aromatyczne włoskie makarony oraz sałatki.
Charakterystyczna, intensywnie żółta kurkuma kojarzy nam się głównie z kuchnią orientalną, a przede wszystkim z Indiami. Nie ma w tym nic dziwnego, jest tam powszechnie wykorzystywana nie tylko ze względu na swoje walory smakowe, ale także jako lek, barwnik oraz ważny element religijnych rytuałów.
Uwielbiana przez cały świat kuchnia włoska nie byłaby tak doskonała, gdyby nie ta starannie dobrana mikstura przypraw. Swoje miejsce może znaleźć w każdym włoskim daniu. Szczypta dodana do makaronu, kanapki, czy pizzy rozjaśni danie, nadając mu iście włoskiego temperamentu.
Niezwykle aromatyczna i bezsolna mieszanka ziół i przypraw idealnie podkreśli smak nawet najprostszych sałatek i surówek. Przyprawa jest stworzona tylko z naturalnych składników, bez dodatku wzmacniaczy smaku i konserwantów, dzięki czemu zachwyca przyjemnym i delikatnym aromatem.
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i wszelkiego rodzaju potrawkami z dodatkiem warzyw. Przyprawą można też podkreślić smak serów, makaronów, ryżu czy różnego rodzaju past, na przykład jajecznych.
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w wielu sytuacjach. Taki właśnie jest Pomidor z bazylią i czosnkiem. Możesz wykorzystać go zarówno do przekąsek takich jak kanapki z twarożkiem lub serkiem wiejskim, jajecznej pasty, tostów, a także do dań głównych: tradycyjnej, włoskiej pizzy, udek z kurczaka lub też zup. Doda smaku...
Po za kurczakiem, przyprawę możemy stosować także w przygotowaniu ryżu z warzywami oraz innych dań z indyjskimi inspiracjami. To doskonała także dla osób unikających soli oraz tych poszukujących wyrazistego smaku bez spalania swojego podniebienia.
Ta kompozycja to mieszanina ziaren pieprzu o czterech kolorach: czarnym, zielonym, czerwonym i białym.