KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Gryka jest ziarnem mocno zakorzenionym w tradycyjnej polskiej kuchni. Ma specyficzny zapach, który nie jest przyjemny dla każdego. Jednak jeśli ktoś polubi płatki gryczane, na pewno szybko się od nich nie uwolni. W smaku są bardzo delikatne, ale wyraziste, dzięki temu chce się smakować je jeszcze dłużej.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Płatki gryczane są pierwszorzędnym produktem na śniadanie, dla osób dbających o figurę. Są zdrową i odchudzoną alternatywą dla popularnych płatków śniadaniowych. Produkowane od tysiącleci poprzez zgniecenie ziaren gryki, mają wiele pożytecznych dla naszego organizmu właściwości.
Gryczany zapach
Gryka jest ziarnem mocno zakorzenionym w tradycyjnej polskiej kuchni. Ma specyficzny zapach, który nie jest przyjemny dla każdego. Jednak jeśli ktoś polubi płatki gryczane, na pewno szybko się od nich nie uwolni. W smaku są bardzo delikatne, ale wyraziste, dzięki temu chce się smakować je jeszcze dłużej.
Zdrowy smak na śniadanie
Oczywiście najpopularniejszą formą spożywania płatków jest dodanie do nich mleka. Jednak z płatkami gryczanymi możesz zrobić znacznie więcej ciekawych dań. Świetnie sprawdzają się jako lepik do deserów – z powodzeniem mogą być wykorzystywane zamiast mąki. Mogą być wykorzystane jako baza do ciast i deserów. Jednak ich szczególne właściwości smakowe pojawiają się kiedy są głównym składnikiem ciasta na chleb. Aromat świeżo wyciągniętego z pieca chleba gryczanego unosi się w całym domu jeszcze kilka godzin po pieczeniu.