KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Choć wywodzi się z dalekiej Azji, to właśnie na polskich ziemiach zdobyła największe uznanie. Obłuskane nasiona gryki dla jednych są zmorą, a dla innych prawdziwą rozkoszą kubków smakowych. Kasza gryczana szczególnie podczas gotowania niesie bardzo specyficzny i intensywny aromat, za który jedni ją kochają, a inni wolą obchodzić z daleka.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Choć wywodzi się z dalekiej Azji, to właśnie na polskich ziemiach zdobyła największe uznanie. Obłuskane nasiona gryki dla jednych są zmorą, a dla innych prawdziwą rozkoszą kubków smakowych. Kasza gryczana szczególnie podczas gotowania niesie bardzo specyficzny i intensywny aromat, za który jedni ją kochają, a inni wolą obchodzić z daleka.
Smak kaszy w polskiej kuchni
Kasza gryczana na stałe zagościła w polskiej kulinarnej tradycji. Gulasze, czy typowo mięsne dania nie byłyby takie same, gdyby nie towarzystwo tej kaszy. Szczególnie przy wschodnich granicach Polski można spotkać gołąbki nadziewane kaszą gryczaną. W niektórych rejonach Polski ten rodzaj kaszy stanowi podstawę do kilku bożonarodzeniowych dań takich jak pierogi, czy groch z kapustą i z kaszą. Nie ma się co dziwić takiej popularności tych ziaren – doceniane są przede wszystkim za swój niebanalny smak.
Prostota w smaku
Kaszę gryczaną można dodać do wszystkiego. Jednak szczególnie w towarzystwie mięsa i ciężkich sosów pokaże swoje prawdziwe oblicze.