KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Kaszę gryczaną wyjątkowo mocno upodobali sobie wegetarianie i weganie. Jest doskonałym składnikiem do kotletów. Wystarczy dodać do niej ulubione starte warzywa, odrobinę mąki i kotlety w 100% bezmięsne gotowe. Kasza gryczana palona lubi się z ciężkimi sosami, na bazie śmietany, więc możesz ją z powodzeniem podać do niedzielnej pieczeni.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Te maleńkie brązowe nasionka gryki od wieków goszczą na polskich stołach. Choć od lat toczy się dyskusja, która z kasz gryczanych jest zdrowsza- palona, czy niepalona, nie ma jednoznacznego wyniku. Obie choć odrobinę się różnią wartościami, są dobre i zdrowe, a palona jest znacznie bardziej popularna.
Gryczanka
Z kaszą gryczaną zaprzyjaźnić powinny się szczególnie osoby, które prowadzą bardzo aktywny tryb życia i wypijają niezliczone litry kawy – zawiera w sobie sporą dawkę magnezu, który jest niezbędny do poprawnego funkcjonowania naszego organizmu. Gryczanka ma bardzo specyficzny smak i wydziela niepowtarzalny zapach przy gotowaniu. Dzięki temu jest ogromną indywidualistką, z którą nie każdy może się zaprzyjaźnić.
Kasza w kuchni
Kaszę gryczaną wyjątkowo mocno upodobali sobie wegetarianie i weganie. Jest doskonałym składnikiem do kotletów. Wystarczy dodać do niej ulubione starte warzywa, odrobinę mąki i kotlety w 100% bezmięsne gotowe. Kasza gryczana palona lubi się z ciężkimi sosami, na bazie śmietany, więc możesz ją z powodzeniem podać do niedzielnej pieczeni.