KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Po przyprawę do wołowiny warto sięgać, gdy przygotowujemy tego rodzaju mięso w formie smażonej, grillowanej, pieczonej lub duszonej. Mieszanka sprawdzi się również jako baza do marynowania pieczeni i steków. Można ją też dodać do mięsa mielonego lub gulaszu.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki przyprawy do wołowiny
W skład mieszanki przyprawy do wołowiny wchodzą: papryka słodka, chili, kolendra, czosnek granulowany, ziele angielskie, tymianek, gorczyca biała, susz warzywny, gałka muszkatołowa, liść laurowy, goździk, kminek. Proporcje wszystkich składników są odpowiednio zrównoważone.
Zawsze przydatna w kuchni
Wołowina to jedno z najważniejszych mięs kuchni europejskiej i amerykańskiej. Również w Polsce cieszy się ono dużą popularnością. W związku z tym i specjalna przyprawa do jej przyrządzenia powinna gościć w każdej kuchni. Dzięki niej dania wołowe uzyskają niepowtarzalny smak i aromat. Niewątpliwym atutem takiej gotowej mieszanki jest również brak soli w składzie. W ten sposób nasz codzienny jadłospis okaże się nie tylko o smaczny, ale i zdrowszy.
Wzbogaci smak wielu dań
Po przyprawę do wołowiny warto sięgać, gdy przygotowujemy tego rodzaju mięso w formie smażonej, grillowanej, pieczonej lub duszonej. Mieszanka sprawdzi się również jako baza do marynowania pieczeni i steków. Można ją też dodać do mięsa mielonego lub gulaszu.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: CHILLI, PAPRYKA SŁODKA, KOLENDRA, CZOSNEK, ZIELE ANGIELSKIE, CZĄBER, CEBULA, GORCZYCA, MARCHEW, PIEPRZ CZARNY, ROZMARYN, KMINEK.
Kraj pochodzenia: Polska