KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Mieszanka meksykańska świetnie sprawdzi się w kuchni podczas przygotowywania dań z tradycyjnej kuchni meksykańskiej, takich jak chilli con carne, burito, czy sosów salasa. To także znakomity sposób aby nadać przygotowywanym przez Ciebie mięsnym marynatom, gulaszom, zupom oraz dipom wyraziste, pikantne, podkreślenie.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Na ostrą mieszankę Meksykańskie Piekło w Gębie składają się takie przyprawy jak: kumin, kolendra, suszone pomidory, tymianek, cebula i czosnek. Swój wyjątkowy, meksykański charakter zawdzięcza kilku różnym rodzajom papryki: słodkiej, jalapeno, chilli z pestką grys, pul biber, nitkom chilli, a także pieprzowi cayenne.
Papryki z piekła rodem*
W tej mieszance dominują smaki i zapachy naturalnie ostrych papryk, często wykorzystywanych w wielu daniach kuchni meksykańskiej. Po za szeroko znaną słodką papryką, oraz ogniście czerwonym chilli, pojawiają się w niej także coraz popularniejsze czerwone jalapenio i pul biber. Dlaczego Meksykanie tak lubią ostre potrawy? Okazuje się, że po za wyrazistym smakiem i aromatem, są one także dobre dla naszego zdrowia. Regularne ich spożywanie obniża ciśnienie krwi zmniejsza ryzyko zawału serca, a także występowania stanów zapalnych.
Na ostro
Mieszanka meksykańska świetnie sprawdzi się w kuchni podczas przygotowywania dań z tradycyjnej kuchni meksykańskiej, takich jak chilli con carne, burito, czy sosów salasa. To także znakomity sposób aby nadać przygotowywanym przez Ciebie mięsnym marynatom, gulaszom, zupom oraz dipom wyraziste, pikantne, podkreślenie.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: CHILLI, GORCZYCA, MARCHEW, CEBULA, KUMIN, KOLENDRA, PAPRYKA SŁODKA, POMIDOR, CZĄBER, CZOSNEK, ZIELE ANGIELSKIE.
Kraj pochodzenia: Polska
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia